StoryEditor
DubrovnikPOTVRĐENA KANDIDATURA |

Mato Franković u utrci za drugi mandat gradonačelnika, za zamjenicu kandidirana Jelka Tepšić

Piše dv
12. veljače 2021. - 20:04
Mato Franković i Jelka Tepšić kreću po novi mandat na kormilu Grada DubrovnikaCropix

Aktualni dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim svibanjskim izborima, na kojima će se za njegovu zamjenicu natjecati sadašnja dogradonačelnica Jelka Tepšić:

- Prije četiri godine kada sam najavio kandidaturu i predstavio program rekao sam kako će nam temeljna odrednica biti Grad, Grad koji prihvaća izazove, ali uz poštivanje svih onih mjera naslijeđenih iz povijesti. I uistinu, preuzeli smo odgovornost i realizirali brojne projekte, a kojima smo poboljšali kvalitetu života svojih sugrađana. Uz realizaciju kapitalnih projekata, posebno sam ponosan na činjenicu kako smo našem Gradu donijeli milijardu kuna bespovratnih europskih i nacionalnih sredstava. Dočekali su nas i brojni izazovi, od masovnog turizma do zdravstvene krize, ali smo odgovornim i odlučnim ponašanjem uspješno na sve odgovorili te pod novim bremenom odgovornosti za Grad i njegove građane, održavši financijsku stabilnost osigurali značajnu pomoć Općoj bolnici, gospodarstvu i socijalno ugroženim skupinama u društvu - napisao je Franković na svom Facebook profilu.

- Unatoč tome što je korona kriza trenutno zaustavila realizaciju brojnih projekata vjerujem da smo većim dijelom ispunili Vaša očekivanja te da smo uistinu predano služili Gradu. Pred nama je vrijeme predizbornih aktivnosti, stoga je Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik na svojoj večerašnjoj sjednici jednoglasno donio odluku kako ću ja biti kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika, dok je za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Grada Dubrovnika izabrana Jelka Tepšić. Zahvaljujem Vam se svima na kontinuiranoj podršci i potpori te vjerujem u nove zajedničke uspjehe", na svom Facebooku je istaknuo Mato Franković.

17. travanj 2021 14:13