StoryEditorOCM
DubrovnikDOLAZI MONTAŽNA OPREMA |

MARO HAJDARHODŽIĆ - Zabrana radova na Peskariji nije realna, prilagođavamo se okolnostima i napredujemo

Piše DV
13. svibnja 2020. - 18:02
'Dovezli smo dio opreme i čekamo rješenje', optimistično nam je rekao Maro Hajdarhodžić, vlasnik tvrtke Mea Culpa koji ujedno ima koncesiju na javnoj površini ispred Peskarije u povijesnoj jezgri te se osvrnuo na trenutnu situaciju s radovima.

image
Pristižu dijelovi za montažni objekt na Peskariji
Tonči Plazibat/CROPIX


'Radovi većinom napreduju prema očekivanim planovima, a jedino što nas remeti je žalba Konzervatorskog odjela i obustava koja je nastala u cijelom procesu. Smatram kako nema potrebe za takvim stvarima jer u trenutnoj situaciji koja je obilježena krizom oko korone bi svima trebalo biti u interesu steći zaradu. Zabranom radova napravljen je potpuni promašaj jer je naša dokumentacija uredna i cijeli projekt odavno postoji. Potrebno je naglasiti kako se ovdje radi o montažnom objektu, a ne objektu koji se iznova gradi te je sami proces montaže prijavljen 13. ožujka ove godine.'

image
Pristižu dijelovi za montažni objekt na Peskariji
Tonči Plazibat/CROPIX


Zadovoljan brzinom radova

'S obzirom kako još uvijek čekamo odgovor Povjerenstva za žalbe Ministarstva kulture RH, nažalost nismo u mogućnosti nastaviti s idućom fazom radova. Trenutnim stanjem i brzinom radova sam zadovoljan s tim da smo financijski dodatno opterećeni zbog otegotnih okolnosti i općenitog stanja u turizmu koje nam ne idu u prilog. Djelova za konstrukciju ima još i potrebno ih je dopremiti, a i vremenski uvjeti nas malo koče tako da postoji mogućnost kako će se rokovi malo produljiti', zaključio je Hajdarhodžić koji unatoč okolnostima vjeruje u pozitivan rasplet priče.

image
Pristižu dijelovi za montažni objekt na Peskariji
Tonči Plazibat/CROPIX
26. travanj 2024 16:14