StoryEditorOCM
DubrovnikIz Gradskog kotara Grad o stolovima u gradu i Peskariji

Marin Krstulović: Lova vama, fekalije nama

Piše dv
15. ožujka 2022. - 20:47

"O stolovima u Gradu i Peskariji

Na zadnjoj sjednici GVa Dubrovnika izglasana je odluka o preraspodjeli javnih površina koja omogućuje bliskim vlasti da dobiju nove površine dok oni koji traže godinama i dalje ne mogu ništa. Novim prijedlogom ubacen je kotar kao neobvezujuci savjet, ali i ne postoje nikakvi mehanizmi upravljanja javnim površinama, što je dobro a što ne, osim utjecajnog političara.

Peskarija

Uvodi se površina za prvu "kušaonicu" na Peskariji. Kako nema WCa jedini način da prođe je da se zove "kušaonica". Fekalije idu vama a lova nama. Ubačeni je novi objekti s novom površinom, zalud gradonačelnik 2019. tvrdio da nitko novi neće dobiti površinu kad je donesen 5 x 5 x 5.

Hajdarhođić se zakačio s županom pa su mu uzeli 90% površine, jer Zna se što te čeka ako imaš nepodoban stav! Otkantali su ga iako je išao s njima u projekt. Ja sam s Marom bio u fajtu ali postoji nešto što se zove fairplay. Kad čovjek izgubi ne treba se iživljavati kad je na podu, nego pomozi mu da se digne.

Prema novom projektu I dalje ribari nemaju legalan pristup, ne mogu armat mreže, stanovnici nemaju sadržaj. Županijsku lučku upravu zanima samo novac od površina iako su ih 2009. dobili na poklon od Grada. Pomorsko dobro nije ucrtano.

Interes bilo koje vlasti ne smije biti mogućnost pogodovanja i utjecaja, već život stanovnika.

Dole život, živjela lova!", u Facebook grupi Gradski kotar Grad napisao je Marin Krstulović.

06. svibanj 2024 16:22