StoryEditorOCM
DubrovnikSASTANAK MJEŠTANA

Lopuđani predložili svoje predstavnike u povjerenstvo za odašiljač, među njima i svjetski poznati arhitekti

Piše MRK Foto: Marko Nožica
10. veljače 2022. - 10:36

U srijedu popodne na Lopudu je marketinški stručnjak i Lopuđanin Marko Nožica organizirao sastanak mještana. Iako ih je u zimskim mjesecima na otoku malo, sastanku su kaže Nožica prisustvovali gotovo svi stanovnici Lopuda u zimsko vrijeme.

Tema je dakako bila antenski toranj Odašiljača i veza koji je ovih dana i tema nacionalne pozornosti, zbog svoje neprimjerene veličine i lokacije na Lopudu. O odašiljaču je formirana i raspravljat će akcijska grupa koja treba naći najbolje rješenje za lopudsku antenu koju čine predstavnici gradske uprave i Odašiljača i veza a i otočani. Evo što su zaključili Lopuđani na sastanku u srijedu:

- Svi su stanovnici jedinstvenog stava da se odašiljač mora premjestiti jer narušava povijesnu baštinu otoka, a razočarani su brutalnim načinom kako je OiV unakazio stoljetnu kulturnu baštinu i jednu prekrasnu vizuru.

Razočarani su da su institucije koje su nadležne za očuvanje kulturne baština zakazale u ovom slučaju, no unatoč tome, spremni su raditi s Gradom, OiV te Ministarstvom kulture Hakomom da se što prije nađe rješenje – izvijestio je M. Nožica.

- Svi su suglasni da listu predstavnika Lopuda čine ne samo Lopuđani koji žive tamo cijelu godinu, neko i ljudi koji imaju nekretnine ali ne žive cijelu godinu, neovisno o državljanstvu, jer svi zajedno brinu o Lopudu.

Danas ćemo poslati gradu zahtjev da uključe naše predstavnike u akcijski tima – navodi Nožica. Predstavnici Lopuđana u akcijskom timu uz Nožicu će biti i Ivo Mihajlović, Vlasta Pulić-Glavović, Dario Obuljen, Duško Marić, Romana Vlahutin, te arhitekti Lucien Reese-Roberts i Antonio Zaninović. Marko Nožica kaže kako je predloženo 8 članova jer u akcijskom timu Grad i i OiV imaju po 4 predstavnika.

04. svibanj 2024 00:26