StoryEditorOCM
DubrovnikPUSTOŠ USRED LAPADA

Lapadska placa ostala bez vrtnog centra: pitali smo direktoricu Sanitata kakvi su planovi za taj prostor i postoji li mogućnost da konačno oživi

Piše M.R.K.
14. prosinca 2022. - 09:23

Uređuje li se konačno placa Lapad? Prošlog je tjedna usprkos kiši tamo uvelike udarao ‘pikamer‘ i kamioni su odvozili  građevinski šut, pa su se mnogi Lapađani poradovali kako će cijeli donji dio place ponovo oživjeti uz novo uređenje. Što se tamo radi pitali smo direktoricu Sanitata Klaudiju Barčot. Od nje doznajemo kako se radilo samo o privremenim radovima, te da je uređenje lapadske place tek u dugoročnim planovima Sanitata.

image
Tonći Plazibat/cropix/

 - Sanitat nije ništa radio na placi nego je bivši zakupac toga prostora tvrtka koja je na lapadskoj placi imala vrtni centar, tek sada uklonila betonski temelj na kojemu je bio montažni objekt.  Kad je istekao ugovor o zakupu bila je turistička sezona pa nije mogao raditi takve građevinske radove pa je samo sada dovršio posao, vratio ga u ranije stanje da više armatura ne predstavlja opasnost za ljude – kaže Barčot.

image
Tonći Plazibat/cropix

– Problem s lapadskom placom je taj što nema jednostavan prilaz autima zbog čega nam je tamo i teže naći zakupce poslovnih prostora. I vrtni centar je ‘odselio‘ radi toga što ljudi nisu imali pristup autima, a i čitav prostor place bi trebalo bolje osmisliti. Najprije naše je skladište točno u sredini prostora što je nezgodno za svih. Sanitat sada uređuje još jedan naš prostor na gornjem dijelu place pa se nadamo da  ćemo ga, kad obnovimo krovište, staviti na natječaj i iznajmiti i da će cijeli prostor oko place malo živnuti – govori Barčot koja dodaje kako i na bancima sad nema prodavača povrća, tek od dana do dana netko nešto prodaje. A da bi Lapađani rado vidjeli uređenu placu jer je ni sad ne zaobilaze ponajprije radi društva i kave u kafiću, ne treba ni sumnjati. 

05. svibanj 2024 16:44