StoryEditorOCM
DubrovnikNA PILAMA

Koliko je važan zlatni sat odnosno prvih šezdeset minuta nakon prometne nesreće?

Piše Dv
29. ožujka 2024. - 10:47

Postaja prometne policije Dubrovnik u suradnji sa Službom hitne medicinske pomoći Dubrovnik osmislila je i izradila javnu radionicu "Zlatni sat" koja se, treću godinu zaredom, jučer održala na platou Pile u Dubrovniku.

Naime, prvih šezdeset minuta nakon teške prometne nesreće presudno je za spašavanje života ozlijeđenih. Upravo stoga to je vrijeme nazvano "zlatnim satom", minutama koje život znače, a podrazumijevaju hitnu medicinsku pomoć.

Ovo je ujedno bila prilika da se građani koji su zaboravili ili ne poznaje osnove pružanja prve pomoći, prisjete načina na koji se to pravilno radi.

Djelatnici Službe hitne medicinske pomoći Dubrovnik građanima su prezentirali pružanje prve pomoći, ukazali na razloge važnosti brze reakcije i pružili osnovne savjete ukoliko bi se našli kao sudionici teške prometne nesreće.

Službenici Postaje prometne policije na radionici su dijelili savjete o sigurnom sudjelovanju u prometu i ukazali na štetnost ne korištenja zaštitne kacige, posljedice nepropisne brzine i ne korištenja sigurnosnog pojasa.

Osim toga, naši su sugrađani na info punktu mogli isprobati "pijane naočale" koje simuliraju vožnju pod utjecajem alkohola.

27. travanj 2024 12:32