StoryEditorOCM
DubrovnikIZBORNA KONVENCIJA GRADSKOG SDP-a

Jadran Barač novi je predsjednik dubrovačkog SDP-a

Piše DV
foto: Željko Tutnjević
2. prosinca 2017. - 13:44

Jadran Barač novi je predsjednik dubrovačkog SDP-a. Potvrđeno je to jutros na Izbornoj konvenciji Gradske organizacije SDP-a Dubrovnika održanoj u hotelu Park. Uz Barača kao jedinog kandidata za čelno mjesto u stranci, dubrovački SDP-ovci izabrali su i dvojicu potpredsjednika, a to su Davor Mrša i Roni Mladinić.

Izbor novog vodstva na tragu je najava dosadašnjeg predsjednika SDP-a Dubrovnika Mladena Gojuna kako je vrijeme da mlade snage preuzmu vođenje dubrovačkih socijaldemokrata. Barač, Mrša i Mladinić kao delegati odlaze na Izvještajno tematsku konvenciju SDPH koja će se održati u Zagrebu 16. prosinca.

Članovi  Predsjedništva su Jadran Barač, Roni Mladinić, Davor Mrša, Tomislav Brnas i Pavle Mateljak.
Gradski odbor čine Predsjednik i  potredsjednici te izabrani članovi Tatjana Šimac Bonačić, Amir Brkić, Fani Favro Bukvić, Andro Burđelez, Karlo Deković, Ivica Didić, Dragana Đurić, Božidar Memed, Josip Mikulić, Branko Negodić, Anita Bonačić Obradović,  Saša Škrabić, Jele Sele Vukotić i Mujica Zijadić.

 Uoči izbora Barač je kandidaturu objasnio potrebom promjene imidža dubrovačkog SDP-a koji se, kazao je, percipira kao umrtvljena stranka koja se u proteklom razdoblju nije isticala ničim osim unutarstranačkim sukobima i koalicijskim problemima iz vremena kad su formalno participirali u vlasti. Od danas najavljuje novi smjer, aktivniju suradnju s medijima i stranački aktivizam:

- Zajedno ćemo krenuti s radomna osnovnim idealima SDP-a koji su poštenje, socijalna solidarnost i pravednost – rekao je Barač.

Novi čelnik dubrovačkog SDP-a završio je Fakultet strojarstva u Zagrebu te stekao titulu magistra strojarstva. Sportaš je i nositelj crnog pojasa u karateu te osvajač mnogih domaćih i inozemnih odličja. Trenutačno je zaposlenik gradskog komunalnog poduzeća Vodovod u poslovima razvoja.

Barač je na svibanjskim gradskim izborima s Mladinićem bio kandidat za zamjenika gradonačelnice Tatjane Šimac Bonačić.


 

22. travanj 2024 08:11