StoryEditorOCM
DubrovnikBORBA ZA GOLI ŽIVOT

Ivana Žuvela Kalina: ‘Liječnici u KB-u Dubrava su zadovoljni ishodom operacije, a sada je sve u Božjim rukama‘

Piše KF
4. studenog 2021. - 13:00

Junak Domovinskog rata, branitelj Sustjepana Ante Kalina, kako smo pisali, godinu i pol dana hrabro se bori s teškom bolešću. Prošlog tjedna u KB-u Dubrava u Zagrebu prošao je operativni zahvat ugradnje neurostimulatora u mozak. Ante je izašao iz bolnice, uz svoju je obitelj koja o njemu brižno i požrtvovno skrbi, a predstoji mu zahtjevna neurorehabilitacija i fizioterapija.

- Najčešće pitanje koje mi ljudi ovih dana postavljaju je: Ima li pomaka? Razumijem da ne shvaćaju da to tako ne ide. Ne bi bilo ni logično da se čovjek iz vegetativnog stanja u kojem je od siječnja 2020. probudi nakon dva dana. Liječnici u KB-u Dubrava su zadovoljni ishodom operacije, a sada je sve u Božjim rukama. U Zagrebu smo, u Poliklinici Glavić, zahvaljujući dr. Jošku Glaviću, gdje se cijeli tim brine o Antinoj rehabilitaciji. Htjela bih ovim putem zahvaliti svima onima koji su molili u Hrvatskoj i izvan nje za Antino ozdravljenje i dobar ishod operacije. Vjerujem u snagu zajedničke molitve – kaže supruga Ivana Žuvela Kalina.

Podsjetimo, Anti Kalini 19. travnja 2019. ustanovljena je meningokokna sepsa. Preživio je ono što rijetki prežive. Bio je u komi, 17 dana na respiratoru, doživio epileptični napad tijekom kome. Probudio se da bi ponovno upao u vegetativno stanje nakon moždanog udara iz kojeg se izvukao svojom i snagom supruge koja ga ni trenutka nije ostavljala samog. Nakon četverodnevnog epileptičnog napada Ante ponovno upada u vegetativno stanje. I tu je bitku dobio i opet se hrabro izborio za svoj život. Ivana koja ni trenutka nije gubila vjeru u Antino ozdravljenje i 'snagu odozgor' za svog će supruga reći kako je 'Božje medicinsko čudo što mogu potvrditi svi liječnici i medicinsko osoblje koje je s njime bilo u kontaktu'.

Dubrovački heroj koji je spremno pred tri desetljeća branio svoj dom i svoje sugrađane danas je u njihovim molitvama uz nadu kako će za obitelj Kalina doći bolja vremena, kako će Ante ponovno početi komunicirati te ćemo svi svjedočiti čudu ozdravljenja.

03. svibanj 2024 03:29