StoryEditorOCM
Dubrovnik‘NOVOGRADNJA‘

Ispod Stare bolnice: Lučka kapetanija utvrdila povredu pomorskog dobra, izrečene su i sankcije

Piše dv
26. listopada 2022. - 11:08

Drveno-metalna konstrukcija koja je iskrsnula na stijenama ispod Stare bolnice mora biti uklonjena. Odlučila je tako Lučka kapetanija Dubrovnik nakon obavljenog očevida 24.listopada. Na teren je izašla na poziv Odsjeka za komunalno redarstvo, Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Dubrovnika o nadzoru bespravne gradnje, koji su gradski službenici proveli 28. rujna ove godine na dijelu pomorskog dobra č.z.3565 k.o. Dubrovnik, u upotrebi korisnika koncesijskog odobrenja, potvrdili su iz nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH.

image

Ispod Stare bolnice izgrađena je terasa

Bozo Radic/cropix

- Provedenim nadzorom utvrđena je bespravna gradnja u vidu postavljenoga drvenog podesta dimenzija oko 6 x5 metara, učvršćenog na metalnoj konstrukciji. Temeljem utvrđenih nepravilnosti nadležne gradske službe pokrenut će prekršajni postupak protiv prekršitelja te mu naložiti uklanjanje bespravno postavljenog objekta s predmetnog dijela čestice zemlje - izvijestili su iz Ministarstva.

- Budući da je nadzorom obuhvaćena čestica zemlje unutar granica pomorskog dobra, Lučka kapetanija Dubrovnik provest će postupak utvrđivanja činjeničnog stanja na predmetnom dijelu pomorskog dobra - dodali su.

image
Bozo Radic/cropix

Iz Grada Dubrovnika ranije su potvrdili kako je Komunalno redastvo obavilo očevid na dijelu čes. zem. 3565 k.o. Dubrovnik, obala ispod stare bolnice. Tom prilikom utvrđeno je kako se na spomenutom zemljištu nalazi drveni podest dimenzija cca. 6 x 5 metara koji je učvršćen na metalnoj konstrukciji, a koja se svojim podnožjem naslanja i uranja u tlo.

Budući se radi o čvrstom objektu koji se nalazi na obali, odnosno na predjelu pomorskog dobra, kao takav je u nadležnosti Lučke kapetanije, o nalazu su izvijesti Lučku kapetaniju.

- Za objekt ovakvog tipa potrebno je ishoditi dozvolu, no u nadležnom Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje nisu izdane nikakve dozvole za ove radove - izvijestili su Dubrovački su iz gradske uprave.

27. travanj 2024 03:11