StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON OBJAVE NA DUBROVAČKOM

Komunalci obišli ‘gradilište‘ ispod Stare bolnice! Evo što su utvrdili i u čijoj je nadležnosti

Piše DV
24. listopada 2022. - 18:12

Nakon što su nam čitatelji javili da su, prolazeći preko Boninova, primijetili terasu na stijenama ispod stare bolnice s pogledom na more i uvalu Danče, u gradskoj upravi provjerili smo o kakvom se objektu radi i je li postavljen u skladu s propisima:

- Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika obavio je očevid na dijelu čes. zem. 3565 k.o. Dubrovnik, na obali ispod stare bolnice. Tom prilikom utvrđeno je kako se na spomenutom zemljištu nalazi drveni podest dimenzija oko 6 x 5 metara koji je učvršćen na metalnoj konstrukciji, a koja se svojim podnožjem naslanja i uranja u tlo. Budući se radi o čvrstom objektu koji se nalazi na obali, odnosno na predjelu pomorskog dobra, kao takav je u nadležnosti Lučke kapetanije.

image

Ispod Stare bolnice izgrađena je terasa

Bozo Radic/cropix/

Stoga je Odsjek komunalnog redarstva o ovim saznanjima izvijestilo nadležnu Lučku kapetaniju - javili su iz Grada Dubrovnika i napomenuli kako je za objekt ovakvog tipa potrebno ishoditi dozvolu:

- Međutim, u nadležnom Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje nisu izdane nikakve dozvole za ove radove - naveli su iz gradske uprave o konstrukciji koja se kao nova ‘veduta‘ Boninova iskrsnula tijekom ljetnih mjeseci. Do nje se moće sići kroz današnji Sveučilišni kampus. Sugrađani koji se kupaju na Dančama kazali su nam da su već ovo ljeto primjetili da se na tom mjestu nešto radi, a terasa je očito završena u proteklih nekoliko dana. 

 

 

08. svibanj 2024 15:59