StoryEditorOCM
DubrovnikKONGRES SINDIKATA POMORACA U DUBROVNIKU

Hrvatski pomorci su brend u svijetu

Piše DV
28. travnja 2022. - 10:17

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić sudjelovao je na svečanom otvorenju 7. Kongresa Sindikata pomoraca Hrvatske koji se održava u Dubrovniku istaknuvši tom prigodom da su hrvatski pomorci iznimno bitan dio pomorske industrije.

Hrvatski pomorci su brend u svijetu, jer su kvalitetni, uvaženi i traženi te su spona koja Hrvatsku čini velesilom u pomorskoj industriji. Više od stotinu sudionika kongresa raspravlja o administrativnim problemima pomoraca, ali i zdravstvenim temama posebice onima povezanima uz stres.

image

Kongres Sindikata pomoraca Hrvatske

Dv

Osim izvješća o radu te prijedloga izmjena i dopuna Statuta, bit će održani i izbori za sva tijela Sindikata te izbori za glavnog tajnika SPH, a dogovorit će se ciljevi rada za buduće mandatno razdoblje.

„Neke kompanije su u proteklim godinama pokazale svoje ljudsko lice i izniman trud, a neke su nažalost iskoristile priliku da zarade na smanjenju troškova smjene pomoraca i nisu se previše trudile u kompliciranim procedurama. Srećom, hrvatski brodari su ipak bili u prvoj grupi i danas, s vremenskim odmakom, mogu kazati da su ljudski i profesionalno odradili ono što im je zadao neočekivani trenutak“, rekao je glavni tajnik SPH Neven Melvan.

04. svibanj 2024 15:00