StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKI HSLS|

Hrabrošću naših branitelja prije 30. godina ponovo smo dokazali da nitko nikada neće silom osvojiti naš Grad!

Piše dv
1. listopada 2021. - 13:46

Sa posebnim pijetetom i dubokom zahvalnošću na dan obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu 1. listopada 1991. godine, prisjećamo se branitelja, policajaca, pripadnika žurnih službi te civila koji su u agresiji na naš slobodarski grad i njegovoj obrani izgubili najvrednije što su imali, svoje živote.

Također veliku zahvalnost izražavamo i njihovim obiteljima koji su u tom najtežem razdoblju u povijesti Dubrovnika izgubili svoje sinove i kćeri, očeve i majke te braću i sestre.

Zahvaljujući njihovoj hrabrosti ponovo smo, kao i nebrojeno puta u povijesti, dokazali da nitko nikada neće silom osvojiti naš Grad te nam nametnuti civilizacijske vrijednosti koje Dubrovčani nikada nisu prihvaćali. Na ponos njih danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj te u hrvatskom Dubrovniku, jednom od najvažnijih kulturnih i turističkih središta ne samo u našoj državi već i šire.Slava im! - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik gradske organizacije HSLS Dubrovnik, Miho Baće. 

27. travanj 2024 01:23