stdClass Object ( [id] => 1191927 [title] => Hoće li neki koji su tek dobili gradske prostore, poput Gladiatora i Libertasa morati ‘pakirati kufere‘ iz Gospina polja? [alias] => hoce-li-neki-koji-su-tek-dobili-gradske-prostore-poput-gladiatora-i-libertasa-morati-pakirati-kufere-iz-gospina-polja [catid] => 357 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vijećnici Gradskog vijeća Dubrovnika ovog su tjedna izglasali novu Odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja (DPU) Športsko-rekreacijskog parka (ŠRP) Gospino polje i odgovarajućim izmjenama PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. O novom su nam rješenju iz dubrovačke gradske uprave rekli kako će izmjene dijela obuhvata ŠRP Gospino polje uz postojeću športsku dvoranu, uz koju je planirana izgradnja nove polivalentne športske dvorane s pratećim sadržajima značiti i rekonstrukciju postojeće Sportske dvorane te korekciju pješačkog i kolnog te prometa u mirovanju kao i ostale infrastrukture unutar obuhvata športskog parka.

---

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
---

Iz odgovora gradske uprave doznajemo kako su gradski uprvni odjeli razmatrali niz varijantnih rješenja u okviru već prethodno započetog postupka te je "ustanovljeno je kako nije moguće zadovoljiti sve parametre kojima bi se omogućilo kvalitetno rješavanje ove buduće visokovrijedne sportske građevine i istovremeno osiguralo ispunjenje ciljanih rokova". Stoga je odlučeno pokrenuti nove izmjene DPU Gospino polje "koje na potpuno drugi način promatraju taj prostor i omogućavaju kvalitetno dugoročno i održivo rješenja s mogućim i ostvarivim vremenskim rokovima, a zemljište na kojem se planira gradnja dvorane u stopostotnom je vlasništvu grada".

---

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
------
image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
---

---

Limitiranost sportskih prostora

Iako se iseljenje ne odnmosi na Dubrovački savez sportova, za komentar smoi zamolili glavnog tajnika saveza Alena Boškovića:- Po prirodi sam optimist i nikad nisam bio veći optimist nego sad glede izgradnje Sportske dvorane u Gospinom polju i objekta koji, nakon 1981. konačno poprima "opipljivi oblik". Sretan sam i zadovoljan što će se uskoro ispuniti snovi svih koji najviše osjećaju nedostatak prostora za treniranje dvoranskih sportova. U realizaciji velikih projekata uvijek se mogu dogoditi nepredviđene okolnosti, ali se nadam da smo svi došli do toga da se konačno riješe imovinsko-pravni odnosi koji su najveći limitirajući čimbenik izgradnje sportske infrastrukture na području Gospina polja. Daj Bože da se ovo o čemu pričamo realizira, ali je sve još tako freško da ne znamo što slijedi do završetka gradnje 2025. Dio klubova će privremeno promijeniti prostor kojeg koriste. Dubrovnik je limitiran sa sportskim prostorima i to je glavni razlog izgradnje dvorane koja će koristiti za treninge i natjecanja. Siguran da će se korisnicima prostora pomoći da se tijekom gradnje omogući rad na nekom drugom mjestu, a vjerujem da kad se sve završi da ćemo svi imati prostora za rad pa i oni koji su patili od nedostatka prostora za pripreme i natjecanja.

---

Na dio pitanja o tome koji se sve objekti u Gospinom polju ruše te odnosi li se to i na bivši objekt Stanice za tehnički pregled vozila koju je jedna osiguravateljska kuća kao prethodni korisnik, prepustila Gradu Dubrovniku iz resornog gradskog odljela odgovaraju:

'Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na sjednici održanoj 1. prosinca 2021. donijelo je Odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja „Športsko rekreacijskog parka Gospino polje“. Riječ je o planu koji je usvojen još 2008. godine te za koji su u trenutku njegove izrade prije 15 godina vrijedila bitno drukčija društvena, gospodarska i stručna polazišta. Već kao takvog nedvojbeno ga je potrebno izmijeniti, odnosno unaprijediti novim stručnim spoznajama i recentno izrađenim strateškim dokumentima Grada Dubrovnika. Nadalje, budući da je unutar obuhvata DPU-a prethodno izgrađeno više građevina čija namjena nije u skladu s planom, iste se sukladno odredbama za provođenje mogu zadržati do realizacije planiranih namjena.

Primarni cilj izmjena i dopuna DPU-a pokrenutih Odlukom iz prosinca 2021. bio je osigurati prostorno-planske preduvjete isključivo za izgradnju polivalentne športske dvorane kao strateškog projekta grada Dubrovnika. Stoga je u postupku izrade stručnog rješenja plana od samoga početka sudjelovalo više gradskih upravnih odjela (uz Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša kao nositelja izrade, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima, Upravni odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove, te Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje).

Inače, postupak izrade i donošenja prostornih planova strogo je reguliran odredbama Zakona o prostornom uređenju. Nakon donošenja odluke o izradi prostornog plana, nositelj izrade upućuje poziv javnopravnim tijelima za dostavu zahtjeva koje je pri izradi plana potrebno uzeti u obzir, što je i u ovom slučaju izvršeno početkom 2022. godine. Nakon pribavljenih zahtjeva javnopravnih tijela i posljedično novih spoznaja o infrastrukturnim i komunalnim ograničenjima u Gospinu polju, prethodno spomenuti upravni odjeli su zajedno sa stručnim izrađivačem razmatrali niz varijantnih rješenja budućeg plana, kao i neriješene imovinsko-pravne odnose od utjecaja na početak gradnje, odnosno realizaciju buduće dvorane na predviđenoj lokaciji uz postojeću dvoranu.

Nakon niza koordinacijskih sastanaka i razmatranja različitih varijantnih rješenja, a u odnosu na prethodne okolnosti i ograničenja, ustanovljeno je kako nije moguće postići zadovoljavajuće urbanističko rješenje u cilju skore realizacije polivalentne športske dvorane kao strateškog projekta na koji upućuju svi relevantni strateški dokumenti i stručne studije.

Stoga je zaključeno kako je započeti postupak izmjena i dopuna DPU-a potrebno obustaviti, te pokrenuti novi sveobuhvatniji postupak izmjena i dopuna DPU-a „Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje“ te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. Ovaj novi postupak pokrenut Odlukom Gradskog vijeća 11. svibnja 2022. omogućit će izradu potpuno novog prostorno-planskog (urbanističkog) rješenja Gospina polja isključivo športsko-rekreacijske namjene i nužnim pratećim sadržajima. Također će se omogućiti rekonstrukcija postojeće športske dvorane s ciljem efikasnijeg korištenja svih njezinih kapaciteta, kao i rekonstrukcija u svrhu energetske obnove. Iz ovoga je razvidno kako se na jedan potpuno drugačiji način promatra navedeni prostor, a sve kako bi se omogućilo kvalitetno dugoročno i održivo rješenje u ostvarivim vremenskim rokovima.

Nadalje, nakon što stručni izrađivač izradi novo stručno rješenje, novi će se planovi sukladno odredbama Zakona o prostornom uređenju uputiti na javnu raspravu, prilikom čega će sva zainteresirana javnost moći dostaviti svoje primjedbe i prijedloge. Po njihovu razmatranju utvrdit će se konačan prijedlog za raspravu i donošenje na Gradskom vijeću.

Usvajanjem tako izmijenjene (nove) prostorno-planske dokumentacije ostvarit će se pretpostavke za izradu projektne dokumentacije za sve planirane sadržaje u Gospinu polju, pa tako i za polivalentnu (trodijelnu) športsku dvoranu natjecateljsko-trenažnog tipa, koja će kao takva postati centralno mjesto za brojne športaše i športske klubove koji će svoje djelovanje nastaviti u prostorima koji će svojom kvalitetom i opremljenošću višestruko nadmašiti postojeće kapacitete. Osim toga, ova će dvorana u budućnosti služiti i za različite druge potrebe Grada (koncerte, kongrese, sajmove i sl.).

O dinamici i svim aktivnostima na izmjenama i dopunama prostorno-planske dokumentacije, kao i izradi projektne dokumentacije, javnost će se pravodobno izvještavati'

 

---

image

Vijećnik Maro Kristić 

Grad Dubrovnik
---

Iako sretan zbog izgradnje nove dvorane i vijećnik Maro Kristić je na Gradskom vijeću Dubrovnika s žaljenjem ukazao na to da se "mora srušiti lani izgrađena dvorana za borilačke sportove". Ipak, iz gradske su uprave podsjetili kako "što se tiče projekta Aglomeracije, kao što je rečeno na Gradskom vijeću, novim DPU-om i promjenom pozicije buduće dvorane, projekt više nije u koliziji s pumpnom stanicom koja je predviđena Aglomeracijom (što je bio slučaj s prvotnim planom). Urbanističkim rješenjem razmotrit će se različite varijante budućeg ŠRP Gospino polje a na javnu raspravu uputit će se ona najpovoljnija te će zainteresirana javnost moći davati svoje komentare i sugestije, a temeljem tog dokumenta izradit će se projekt buduće dvorane".

---

image

Kristijan Perak
 

Niksa Duper/Cropix
---

Nužnost priovremenog iseljenja dijela korisnika prostora u Goispinom polju bila je i povod da od dijela tih korisnika doznamo kako gledaju na skoro preseljenje. Tako nam je trener i potpredsjednik kluba borilačkih sportova "Gladiator" Kristian Perak rekao:- Još nemamo nikakve informacije o mogućoj promjeni prostora za vježbanje. Osobno vjerujem da ćemo, ako do toga dođe, od Grada Dubrovnika dobiti odgovarajuzći zamjenski prostor- dok je čelnik kluba bikera "Libertas Riders" Dario Dragičević ustvrdio:

---

image

Prostorije Moto kluba Libertas Riders

Dubrovački Vjesnik
---

-Prostori koje naš klub trenutačno koristi idealni su za naše potrebe. Dvorana je od ogromne važnosti za grad Dubrovnik i mislim da nikako ne treba kočiti napredak grada. Iskreno, ako budemo morali napustiti postojeći prostor, nemamo "opciju B" za novi. Za brže rješenje problema iznalaženja novog prostora kluba na određeni nas način sputava činjenica da su svi članovi kluba vezani za turizam, a sezona samo što nije počela. No, moram reći da je Mato Franković prvi gradonačelnik koji nam je u 23 godine postojanja našeg kluba omogućio da imamo svoje prostorije tako da ćemo, nadam se, na obostrano zadovoljstvo pronaći nove prostore.

---

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
---

---

Najave iz 2020. godine

Podsjetimo, u prosincu 2020. na press konferenciji javnost je upoznata kako će zahvaljujući novoj dvorani Dubrovnik dobiti mogućnost organizacije natjecanja za mnoge sportove kao i to da je cilj završiti dvoranu do pred kraj 2024. godine, odnosno nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva. Kako bi se zadovoljili svi uvjeti organizacije prvenstva, odustalo se od rješenja iz 2009. godine jer ono ne bi zadovoljilo danas tražene uvjete. Također, najavljeno je kako će dio tribina u novoj dvorani biti montažni, da će sportska površina biti veličine dva rukometna terena, te tako imati tri velika terena, računajući i teren u postojećoj dvorani, doslovno na jednom mjestu. Uz to, ispod fiksnih tribina bit će još prostora za treninge drugih sportova, pa će čak i atletika imati prostor za trening pod novim krovom- rečeno je tada novinarima.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVA POZICIJA BUDUĆE SPORTSKE DVORANE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => NOVA POZICIJA BUDUĆE SPORTSKE DVORANE 2 0 8176 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-05-10 14:49:13 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ahmet Kalajdžić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-05-12 05:33:24 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-05-12 05:33:24 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 57 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 357 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dubrovnika [menu-meta_keywords] => vijesti, dubrovnik [secure] => 0 [page_title] => Dubrovnik [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949846.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21960206.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21960218.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21189874.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949858.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949856.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949854.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949852.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949850.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949848.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949844.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949842.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/10\/21949840.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Niksa Duper\/Cropix","Dubrova\u010dki Vjesnik","Grad Dubrovnik","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Gospino polje<\/p>","

Kristijan Perak
\n\u00a0<\/p>","

Prostorije Moto kluba Libertas Riders<\/p>","

Vije\u0107nik Maro Kristi\u0107\u00a0<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>","

Gospino polje<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_21949846_1920.jpg":"1920x1080","k_21949846_1280.jpg":"1280x1280","k_21949846_1024.jpg":"1024x1024","k_21949846_640.jpg":"640x640","k_21949846_480.jpg":"480x480","k_21949846_340.jpg":"340x340","k_21949846_220.jpg":"220x220","o_21949846_1280.jpg":"1280x853","o_21949846_1024.jpg":"1024x682","o_21949846_640.jpg":"640x426","o_21949846_480.jpg":"480x320","o_21949846_340.jpg":"340x226","o_21949846_220.jpg":"220x146","h_21949846_1280.jpg":"1280x854","h_21949846_1024.jpg":"1024x683","h_21949846_640.jpg":"640x427","h_21949846_480.jpg":"480x320","h_21949846_340.jpg":"340x227","h_21949846_220.jpg":"220x147","pp_21949846_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949846_1024.jpg":"805x1024","pp_21949846_640.jpg":"503x640","pp_21949846_480.jpg":"377x480","pp_21949846_340.jpg":"267x340","pp_21949846_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21960206_1920.jpg":"1920x1080","k_21960206_1280.jpg":"1280x1280","k_21960206_1024.jpg":"1024x1024","k_21960206_640.jpg":"640x640","k_21960206_480.jpg":"480x480","k_21960206_340.jpg":"340x340","k_21960206_220.jpg":"220x220","o_21960206_1280.jpg":"1280x853","o_21960206_1024.jpg":"1024x682","o_21960206_640.jpg":"640x426","o_21960206_480.jpg":"480x320","o_21960206_340.jpg":"340x226","o_21960206_220.jpg":"220x146","h_21960206_1280.jpg":"1280x854","h_21960206_1024.jpg":"1024x683","h_21960206_640.jpg":"640x427","h_21960206_480.jpg":"480x320","h_21960206_340.jpg":"340x227","h_21960206_220.jpg":"220x147","pp_21960206_1280.jpg":"1006x1280","pp_21960206_1024.jpg":"805x1024","pp_21960206_640.jpg":"503x640","pp_21960206_480.jpg":"377x480","pp_21960206_340.jpg":"267x340","pp_21960206_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1200","hd_21960218_1920.jpg":"1920x1080","k_21960218_1280.jpg":"1280x1280","k_21960218_1024.jpg":"1024x1024","k_21960218_640.jpg":"640x640","k_21960218_480.jpg":"480x480","k_21960218_340.jpg":"340x340","k_21960218_220.jpg":"220x220","o_21960218_1280.jpg":"1280x960","o_21960218_1024.jpg":"1024x768","o_21960218_640.jpg":"640x480","o_21960218_480.jpg":"480x360","o_21960218_340.jpg":"340x255","o_21960218_220.jpg":"220x165","h_21960218_1280.jpg":"1280x854","h_21960218_1024.jpg":"1024x683","h_21960218_640.jpg":"640x427","h_21960218_480.jpg":"480x320","h_21960218_340.jpg":"340x227","h_21960218_220.jpg":"220x147","pp_21960218_1280.jpg":"1006x1280","pp_21960218_1024.jpg":"805x1024","pp_21960218_640.jpg":"503x640","pp_21960218_480.jpg":"377x480","pp_21960218_340.jpg":"267x340","pp_21960218_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1280x853","hd_21189874_1920.jpg":"1920x1080","k_21189874_1280.jpg":"1280x1280","k_21189874_1024.jpg":"1024x1024","k_21189874_640.jpg":"640x640","k_21189874_480.jpg":"480x480","k_21189874_340.jpg":"340x340","k_21189874_220.jpg":"220x220","o_21189874_1280.jpg":"1280x853","o_21189874_1024.jpg":"1024x682","o_21189874_640.jpg":"640x426","o_21189874_480.jpg":"480x319","o_21189874_340.jpg":"340x226","o_21189874_220.jpg":"220x146","h_21189874_1280.jpg":"1280x854","h_21189874_1024.jpg":"1024x683","h_21189874_640.jpg":"640x427","h_21189874_480.jpg":"480x320","h_21189874_340.jpg":"340x227","h_21189874_220.jpg":"220x147","pp_21189874_1280.jpg":"1006x1280","pp_21189874_1024.jpg":"805x1024","pp_21189874_640.jpg":"503x640","pp_21189874_480.jpg":"377x480","pp_21189874_340.jpg":"267x340","pp_21189874_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1279","hd_21949858_1920.jpg":"1920x1080","k_21949858_1280.jpg":"1280x1280","k_21949858_1024.jpg":"1024x1024","k_21949858_640.jpg":"640x640","k_21949858_480.jpg":"480x480","k_21949858_340.jpg":"340x340","k_21949858_220.jpg":"220x220","o_21949858_1280.jpg":"1280x852","o_21949858_1024.jpg":"1024x682","o_21949858_640.jpg":"640x426","o_21949858_480.jpg":"480x319","o_21949858_340.jpg":"340x226","o_21949858_220.jpg":"220x146","h_21949858_1280.jpg":"1280x854","h_21949858_1024.jpg":"1024x683","h_21949858_640.jpg":"640x427","h_21949858_480.jpg":"480x320","h_21949858_340.jpg":"340x227","h_21949858_220.jpg":"220x147","pp_21949858_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949858_1024.jpg":"805x1024","pp_21949858_640.jpg":"503x640","pp_21949858_480.jpg":"377x480","pp_21949858_340.jpg":"267x340","pp_21949858_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949856_1920.jpg":"1920x1080","k_21949856_1280.jpg":"1280x1280","k_21949856_1024.jpg":"1024x1024","k_21949856_640.jpg":"640x640","k_21949856_480.jpg":"480x480","k_21949856_340.jpg":"340x340","k_21949856_220.jpg":"220x220","o_21949856_1280.jpg":"1280x853","o_21949856_1024.jpg":"1024x682","o_21949856_640.jpg":"640x426","o_21949856_480.jpg":"480x320","o_21949856_340.jpg":"340x226","o_21949856_220.jpg":"220x146","h_21949856_1280.jpg":"1280x854","h_21949856_1024.jpg":"1024x683","h_21949856_640.jpg":"640x427","h_21949856_480.jpg":"480x320","h_21949856_340.jpg":"340x227","h_21949856_220.jpg":"220x147","pp_21949856_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949856_1024.jpg":"805x1024","pp_21949856_640.jpg":"503x640","pp_21949856_480.jpg":"377x480","pp_21949856_340.jpg":"267x340","pp_21949856_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949854_1920.jpg":"1920x1080","k_21949854_1280.jpg":"1280x1280","k_21949854_1024.jpg":"1024x1024","k_21949854_640.jpg":"640x640","k_21949854_480.jpg":"480x480","k_21949854_340.jpg":"340x340","k_21949854_220.jpg":"220x220","o_21949854_1280.jpg":"1280x853","o_21949854_1024.jpg":"1024x682","o_21949854_640.jpg":"640x426","o_21949854_480.jpg":"480x320","o_21949854_340.jpg":"340x226","o_21949854_220.jpg":"220x146","h_21949854_1280.jpg":"1280x854","h_21949854_1024.jpg":"1024x683","h_21949854_640.jpg":"640x427","h_21949854_480.jpg":"480x320","h_21949854_340.jpg":"340x227","h_21949854_220.jpg":"220x147","pp_21949854_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949854_1024.jpg":"805x1024","pp_21949854_640.jpg":"503x640","pp_21949854_480.jpg":"377x480","pp_21949854_340.jpg":"267x340","pp_21949854_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949852_1920.jpg":"1920x1080","k_21949852_1280.jpg":"1280x1280","k_21949852_1024.jpg":"1024x1024","k_21949852_640.jpg":"640x640","k_21949852_480.jpg":"480x480","k_21949852_340.jpg":"340x340","k_21949852_220.jpg":"220x220","o_21949852_1280.jpg":"1280x853","o_21949852_1024.jpg":"1024x682","o_21949852_640.jpg":"640x426","o_21949852_480.jpg":"480x320","o_21949852_340.jpg":"340x226","o_21949852_220.jpg":"220x146","h_21949852_1280.jpg":"1280x854","h_21949852_1024.jpg":"1024x683","h_21949852_640.jpg":"640x427","h_21949852_480.jpg":"480x320","h_21949852_340.jpg":"340x227","h_21949852_220.jpg":"220x147","pp_21949852_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949852_1024.jpg":"805x1024","pp_21949852_640.jpg":"503x640","pp_21949852_480.jpg":"377x480","pp_21949852_340.jpg":"267x340","pp_21949852_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949850_1920.jpg":"1920x1080","k_21949850_1280.jpg":"1280x1280","k_21949850_1024.jpg":"1024x1024","k_21949850_640.jpg":"640x640","k_21949850_480.jpg":"480x480","k_21949850_340.jpg":"340x340","k_21949850_220.jpg":"220x220","o_21949850_1280.jpg":"1280x853","o_21949850_1024.jpg":"1024x682","o_21949850_640.jpg":"640x426","o_21949850_480.jpg":"480x320","o_21949850_340.jpg":"340x226","o_21949850_220.jpg":"220x146","h_21949850_1280.jpg":"1280x854","h_21949850_1024.jpg":"1024x683","h_21949850_640.jpg":"640x427","h_21949850_480.jpg":"480x320","h_21949850_340.jpg":"340x227","h_21949850_220.jpg":"220x147","pp_21949850_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949850_1024.jpg":"805x1024","pp_21949850_640.jpg":"503x640","pp_21949850_480.jpg":"377x480","pp_21949850_340.jpg":"267x340","pp_21949850_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949848_1920.jpg":"1920x1080","k_21949848_1280.jpg":"1280x1280","k_21949848_1024.jpg":"1024x1024","k_21949848_640.jpg":"640x640","k_21949848_480.jpg":"480x480","k_21949848_340.jpg":"340x340","k_21949848_220.jpg":"220x220","o_21949848_1280.jpg":"1280x853","o_21949848_1024.jpg":"1024x682","o_21949848_640.jpg":"640x426","o_21949848_480.jpg":"480x320","o_21949848_340.jpg":"340x226","o_21949848_220.jpg":"220x146","h_21949848_1280.jpg":"1280x854","h_21949848_1024.jpg":"1024x683","h_21949848_640.jpg":"640x427","h_21949848_480.jpg":"480x320","h_21949848_340.jpg":"340x227","h_21949848_220.jpg":"220x147","pp_21949848_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949848_1024.jpg":"805x1024","pp_21949848_640.jpg":"503x640","pp_21949848_480.jpg":"377x480","pp_21949848_340.jpg":"267x340","pp_21949848_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949844_1920.jpg":"1920x1080","k_21949844_1280.jpg":"1280x1280","k_21949844_1024.jpg":"1024x1024","k_21949844_640.jpg":"640x640","k_21949844_480.jpg":"480x480","k_21949844_340.jpg":"340x340","k_21949844_220.jpg":"220x220","o_21949844_1280.jpg":"1280x853","o_21949844_1024.jpg":"1024x682","o_21949844_640.jpg":"640x426","o_21949844_480.jpg":"480x320","o_21949844_340.jpg":"340x226","o_21949844_220.jpg":"220x146","h_21949844_1280.jpg":"1280x854","h_21949844_1024.jpg":"1024x683","h_21949844_640.jpg":"640x427","h_21949844_480.jpg":"480x320","h_21949844_340.jpg":"340x227","h_21949844_220.jpg":"220x147","pp_21949844_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949844_1024.jpg":"805x1024","pp_21949844_640.jpg":"503x640","pp_21949844_480.jpg":"377x480","pp_21949844_340.jpg":"267x340","pp_21949844_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949842_1920.jpg":"1920x1080","k_21949842_1280.jpg":"1280x1280","k_21949842_1024.jpg":"1024x1024","k_21949842_640.jpg":"640x640","k_21949842_480.jpg":"480x480","k_21949842_340.jpg":"340x340","k_21949842_220.jpg":"220x220","o_21949842_1280.jpg":"1280x853","o_21949842_1024.jpg":"1024x682","o_21949842_640.jpg":"640x426","o_21949842_480.jpg":"480x320","o_21949842_340.jpg":"340x226","o_21949842_220.jpg":"220x146","h_21949842_1280.jpg":"1280x854","h_21949842_1024.jpg":"1024x683","h_21949842_640.jpg":"640x427","h_21949842_480.jpg":"480x320","h_21949842_340.jpg":"340x227","h_21949842_220.jpg":"220x147","pp_21949842_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949842_1024.jpg":"805x1024","pp_21949842_640.jpg":"503x640","pp_21949842_480.jpg":"377x480","pp_21949842_340.jpg":"267x340","pp_21949842_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21949840_1920.jpg":"1920x1080","k_21949840_1280.jpg":"1280x1280","k_21949840_1024.jpg":"1024x1024","k_21949840_640.jpg":"640x640","k_21949840_480.jpg":"480x480","k_21949840_340.jpg":"340x340","k_21949840_220.jpg":"220x220","o_21949840_1280.jpg":"1280x853","o_21949840_1024.jpg":"1024x682","o_21949840_640.jpg":"640x426","o_21949840_480.jpg":"480x320","o_21949840_340.jpg":"340x226","o_21949840_220.jpg":"220x146","h_21949840_1280.jpg":"1280x854","h_21949840_1024.jpg":"1024x683","h_21949840_640.jpg":"640x427","h_21949840_480.jpg":"480x320","h_21949840_340.jpg":"340x227","h_21949840_220.jpg":"220x147","pp_21949840_1280.jpg":"1006x1280","pp_21949840_1024.jpg":"805x1024","pp_21949840_640.jpg":"503x640","pp_21949840_480.jpg":"377x480","pp_21949840_340.jpg":"267x340","pp_21949840_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 357 [name] => Dubrovnik [alias] => dubrovnik [description] => [parent] => 320 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8067886 Threads: 1 Questions: 1671036325 Slow queries: 4973562 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112256033 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 357 [name] => Dubrovnik [alias] => dubrovnik [parent] => 320 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik ) ) [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik/hoce-li-neki-koji-su-tek-dobili-gradske-prostore-poput-gladiatora-i-libertasa-morati-pakirati-kufere-iz-gospina-polja-1191927 [printLink] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik/hoce-li-neki-koji-su-tek-dobili-gradske-prostore-poput-gladiatora-i-libertasa-morati-pakirati-kufere-iz-gospina-polja-1191927?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 677264 [name] => Nova sportska dvorana u Gospinu polju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-12 07:33:58 [main_article_id] => 0 [alias] => nova-sportska-dvorana-u-gospinu-polju [link] => /tag/nova-sportska-dvorana-u-gospinu-polju ) [1] => stdClass Object ( [id] => 657510 [name] => DPU Gospino polje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-24 14:36:39 [main_article_id] => 0 [alias] => dpu-gospino-polje [link] => /tag/dpu-gospino-polje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 602730 [name] => Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-29 14:12:01 [main_article_id] => 0 [alias] => svjetsko-rukometno-prvenstvo-2025 [link] => /tag/svjetsko-rukometno-prvenstvo-2025 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVA POZICIJA BUDUĆE SPORTSKE DVORANE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hoće li neki koji su tek dobili gradske prostore, poput Gladiatora i Libertasa morati ‘pakirati kufere‘ iz Gospina polja? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-16-55-23-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949846.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božo Radić/cropix [mainImageDesc] =>

Gospino polje

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949846.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21960206.jpg [title] =>

Kristijan Perak
 

Niksa Duper/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21960218.jpg [title] =>

Prostorije Moto kluba Libertas Riders

Dubrovački Vjesnik ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21189874.jpg [title] =>

Vijećnik Maro Kristić 

Grad Dubrovnik ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949858.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949856.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949854.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949852.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949850.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949848.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949844.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949842.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/10/21949840.jpg [title] =>

Gospino polje

Božo Radić/cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vijećnici Gradskog vijeća Dubrovnika ovog su tjedna izglasali novu Odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja (DPU) Športsko-rekreacijskog parka (ŠRP) Gospino polje i odgovarajućim izmjenama PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. O novom su nam rješenju iz dubrovačke gradske uprave rekli kako će izmjene dijela obuhvata ŠRP Gospino polje uz postojeću športsku dvoranu, uz koju je planirana izgradnja nove polivalentne športske dvorane s pratećim sadržajima značiti i rekonstrukciju postojeće Sportske dvorane te korekciju pješačkog i kolnog te prometa u mirovanju kao i ostale infrastrukture unutar obuhvata športskog parka.

---

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
---

Iz odgovora gradske uprave doznajemo kako su gradski uprvni odjeli razmatrali niz varijantnih rješenja u okviru već prethodno započetog postupka te je "ustanovljeno je kako nije moguće zadovoljiti sve parametre kojima bi se omogućilo kvalitetno rješavanje ove buduće visokovrijedne sportske građevine i istovremeno osiguralo ispunjenje ciljanih rokova". Stoga je odlučeno pokrenuti nove izmjene DPU Gospino polje "koje na potpuno drugi način promatraju taj prostor i omogućavaju kvalitetno dugoročno i održivo rješenja s mogućim i ostvarivim vremenskim rokovima, a zemljište na kojem se planira gradnja dvorane u stopostotnom je vlasništvu grada".

---

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
------
image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
---

---

Limitiranost sportskih prostora

Iako se iseljenje ne odnmosi na Dubrovački savez sportova, za komentar smoi zamolili glavnog tajnika saveza Alena Boškovića:- Po prirodi sam optimist i nikad nisam bio veći optimist nego sad glede izgradnje Sportske dvorane u Gospinom polju i objekta koji, nakon 1981. konačno poprima "opipljivi oblik". Sretan sam i zadovoljan što će se uskoro ispuniti snovi svih koji najviše osjećaju nedostatak prostora za treniranje dvoranskih sportova. U realizaciji velikih projekata uvijek se mogu dogoditi nepredviđene okolnosti, ali se nadam da smo svi došli do toga da se konačno riješe imovinsko-pravni odnosi koji su najveći limitirajući čimbenik izgradnje sportske infrastrukture na području Gospina polja. Daj Bože da se ovo o čemu pričamo realizira, ali je sve još tako freško da ne znamo što slijedi do završetka gradnje 2025. Dio klubova će privremeno promijeniti prostor kojeg koriste. Dubrovnik je limitiran sa sportskim prostorima i to je glavni razlog izgradnje dvorane koja će koristiti za treninge i natjecanja. Siguran da će se korisnicima prostora pomoći da se tijekom gradnje omogući rad na nekom drugom mjestu, a vjerujem da kad se sve završi da ćemo svi imati prostora za rad pa i oni koji su patili od nedostatka prostora za pripreme i natjecanja.

---

Na dio pitanja o tome koji se sve objekti u Gospinom polju ruše te odnosi li se to i na bivši objekt Stanice za tehnički pregled vozila koju je jedna osiguravateljska kuća kao prethodni korisnik, prepustila Gradu Dubrovniku iz resornog gradskog odljela odgovaraju:

'Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na sjednici održanoj 1. prosinca 2021. donijelo je Odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja „Športsko rekreacijskog parka Gospino polje“. Riječ je o planu koji je usvojen još 2008. godine te za koji su u trenutku njegove izrade prije 15 godina vrijedila bitno drukčija društvena, gospodarska i stručna polazišta. Već kao takvog nedvojbeno ga je potrebno izmijeniti, odnosno unaprijediti novim stručnim spoznajama i recentno izrađenim strateškim dokumentima Grada Dubrovnika. Nadalje, budući da je unutar obuhvata DPU-a prethodno izgrađeno više građevina čija namjena nije u skladu s planom, iste se sukladno odredbama za provođenje mogu zadržati do realizacije planiranih namjena.

Primarni cilj izmjena i dopuna DPU-a pokrenutih Odlukom iz prosinca 2021. bio je osigurati prostorno-planske preduvjete isključivo za izgradnju polivalentne športske dvorane kao strateškog projekta grada Dubrovnika. Stoga je u postupku izrade stručnog rješenja plana od samoga početka sudjelovalo više gradskih upravnih odjela (uz Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša kao nositelja izrade, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima, Upravni odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove, te Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje).

Inače, postupak izrade i donošenja prostornih planova strogo je reguliran odredbama Zakona o prostornom uređenju. Nakon donošenja odluke o izradi prostornog plana, nositelj izrade upućuje poziv javnopravnim tijelima za dostavu zahtjeva koje je pri izradi plana potrebno uzeti u obzir, što je i u ovom slučaju izvršeno početkom 2022. godine. Nakon pribavljenih zahtjeva javnopravnih tijela i posljedično novih spoznaja o infrastrukturnim i komunalnim ograničenjima u Gospinu polju, prethodno spomenuti upravni odjeli su zajedno sa stručnim izrađivačem razmatrali niz varijantnih rješenja budućeg plana, kao i neriješene imovinsko-pravne odnose od utjecaja na početak gradnje, odnosno realizaciju buduće dvorane na predviđenoj lokaciji uz postojeću dvoranu.

Nakon niza koordinacijskih sastanaka i razmatranja različitih varijantnih rješenja, a u odnosu na prethodne okolnosti i ograničenja, ustanovljeno je kako nije moguće postići zadovoljavajuće urbanističko rješenje u cilju skore realizacije polivalentne športske dvorane kao strateškog projekta na koji upućuju svi relevantni strateški dokumenti i stručne studije.

Stoga je zaključeno kako je započeti postupak izmjena i dopuna DPU-a potrebno obustaviti, te pokrenuti novi sveobuhvatniji postupak izmjena i dopuna DPU-a „Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje“ te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. Ovaj novi postupak pokrenut Odlukom Gradskog vijeća 11. svibnja 2022. omogućit će izradu potpuno novog prostorno-planskog (urbanističkog) rješenja Gospina polja isključivo športsko-rekreacijske namjene i nužnim pratećim sadržajima. Također će se omogućiti rekonstrukcija postojeće športske dvorane s ciljem efikasnijeg korištenja svih njezinih kapaciteta, kao i rekonstrukcija u svrhu energetske obnove. Iz ovoga je razvidno kako se na jedan potpuno drugačiji način promatra navedeni prostor, a sve kako bi se omogućilo kvalitetno dugoročno i održivo rješenje u ostvarivim vremenskim rokovima.

Nadalje, nakon što stručni izrađivač izradi novo stručno rješenje, novi će se planovi sukladno odredbama Zakona o prostornom uređenju uputiti na javnu raspravu, prilikom čega će sva zainteresirana javnost moći dostaviti svoje primjedbe i prijedloge. Po njihovu razmatranju utvrdit će se konačan prijedlog za raspravu i donošenje na Gradskom vijeću.

Usvajanjem tako izmijenjene (nove) prostorno-planske dokumentacije ostvarit će se pretpostavke za izradu projektne dokumentacije za sve planirane sadržaje u Gospinu polju, pa tako i za polivalentnu (trodijelnu) športsku dvoranu natjecateljsko-trenažnog tipa, koja će kao takva postati centralno mjesto za brojne športaše i športske klubove koji će svoje djelovanje nastaviti u prostorima koji će svojom kvalitetom i opremljenošću višestruko nadmašiti postojeće kapacitete. Osim toga, ova će dvorana u budućnosti služiti i za različite druge potrebe Grada (koncerte, kongrese, sajmove i sl.).

O dinamici i svim aktivnostima na izmjenama i dopunama prostorno-planske dokumentacije, kao i izradi projektne dokumentacije, javnost će se pravodobno izvještavati'

 

---

image

Vijećnik Maro Kristić 

Grad Dubrovnik
---

Iako sretan zbog izgradnje nove dvorane i vijećnik Maro Kristić je na Gradskom vijeću Dubrovnika s žaljenjem ukazao na to da se "mora srušiti lani izgrađena dvorana za borilačke sportove". Ipak, iz gradske su uprave podsjetili kako "što se tiče projekta Aglomeracije, kao što je rečeno na Gradskom vijeću, novim DPU-om i promjenom pozicije buduće dvorane, projekt više nije u koliziji s pumpnom stanicom koja je predviđena Aglomeracijom (što je bio slučaj s prvotnim planom). Urbanističkim rješenjem razmotrit će se različite varijante budućeg ŠRP Gospino polje a na javnu raspravu uputit će se ona najpovoljnija te će zainteresirana javnost moći davati svoje komentare i sugestije, a temeljem tog dokumenta izradit će se projekt buduće dvorane".

---

image

Kristijan Perak
 

Niksa Duper/Cropix
---

Nužnost priovremenog iseljenja dijela korisnika prostora u Goispinom polju bila je i povod da od dijela tih korisnika doznamo kako gledaju na skoro preseljenje. Tako nam je trener i potpredsjednik kluba borilačkih sportova "Gladiator" Kristian Perak rekao:- Još nemamo nikakve informacije o mogućoj promjeni prostora za vježbanje. Osobno vjerujem da ćemo, ako do toga dođe, od Grada Dubrovnika dobiti odgovarajuzći zamjenski prostor- dok je čelnik kluba bikera "Libertas Riders" Dario Dragičević ustvrdio:

---

image

Prostorije Moto kluba Libertas Riders

Dubrovački Vjesnik
---

-Prostori koje naš klub trenutačno koristi idealni su za naše potrebe. Dvorana je od ogromne važnosti za grad Dubrovnik i mislim da nikako ne treba kočiti napredak grada. Iskreno, ako budemo morali napustiti postojeći prostor, nemamo "opciju B" za novi. Za brže rješenje problema iznalaženja novog prostora kluba na određeni nas način sputava činjenica da su svi članovi kluba vezani za turizam, a sezona samo što nije počela. No, moram reći da je Mato Franković prvi gradonačelnik koji nam je u 23 godine postojanja našeg kluba omogućio da imamo svoje prostorije tako da ćemo, nadam se, na obostrano zadovoljstvo pronaći nove prostore.

---

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
---

---

Najave iz 2020. godine

Podsjetimo, u prosincu 2020. na press konferenciji javnost je upoznata kako će zahvaljujući novoj dvorani Dubrovnik dobiti mogućnost organizacije natjecanja za mnoge sportove kao i to da je cilj završiti dvoranu do pred kraj 2024. godine, odnosno nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva. Kako bi se zadovoljili svi uvjeti organizacije prvenstva, odustalo se od rješenja iz 2009. godine jer ono ne bi zadovoljilo danas tražene uvjete. Također, najavljeno je kako će dio tribina u novoj dvorani biti montažni, da će sportska površina biti veličine dva rukometna terena, te tako imati tri velika terena, računajući i teren u postojećoj dvorani, doslovno na jednom mjestu. Uz to, ispod fiksnih tribina bit će još prostora za treninge drugih sportova, pa će čak i atletika imati prostor za trening pod novim krovom- rečeno je tada novinarima.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božo Radić/cropix Niksa Duper/Cropix Dubrovački Vjesnik Grad Dubrovnik Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix Božo Radić/cropix
Božo Radić/cropix

Gospino polje

Niksa Duper/Cropix

Kristijan Perak
 

Dubrovački Vjesnik

Prostorije Moto kluba Libertas Riders

Grad Dubrovnik

Vijećnik Maro Kristić 

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Gospino polje

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/hoce-li-neki-koji-su-tek-dobili-gradske-prostore-poput-gladiatora-i-libertasa-morati-pakirati-kufere-iz-gospina-polja-1191927 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4d188234022696317f739524eae74d190cc60db9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ho%C4%87e+li+neki+koji+su+tek+dobili+gradske+prostore%2C+poput+Gladiatora+i+Libertasa+morati+%E2%80%98pakirati+kufere%E2%80%98+iz+Gospina+polja%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fdubrovnik%2Fhoce-li-neki-koji-su-tek-dobili-gradske-prostore-poput-gladiatora-i-libertasa-morati-pakirati-kufere-iz-gospina-polja-1191927 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fdubrovnik%2Fhoce-li-neki-koji-su-tek-dobili-gradske-prostore-poput-gladiatora-i-libertasa-morati-pakirati-kufere-iz-gospina-polja-1191927 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVA POZICIJA BUDUĆE SPORTSKE DVORANE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
DubrovnikNOVA POZICIJA BUDUĆE SPORTSKE DVORANE

Hoće li neki koji su tek dobili gradske prostore, poput Gladiatora i Libertasa morati ‘pakirati kufere‘ iz Gospina polja?

Piše Ahmet Kalajdžić
12. svibnja 2022. - 07:33

Vijećnici Gradskog vijeća Dubrovnika ovog su tjedna izglasali novu Odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja (DPU) Športsko-rekreacijskog parka (ŠRP) Gospino polje i odgovarajućim izmjenama PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. O novom su nam rješenju iz dubrovačke gradske uprave rekli kako će izmjene dijela obuhvata ŠRP Gospino polje uz postojeću športsku dvoranu, uz koju je planirana izgradnja nove polivalentne športske dvorane s pratećim sadržajima značiti i rekonstrukciju postojeće Sportske dvorane te korekciju pješačkog i kolnog te prometa u mirovanju kao i ostale infrastrukture unutar obuhvata športskog parka.

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Iz odgovora gradske uprave doznajemo kako su gradski uprvni odjeli razmatrali niz varijantnih rješenja u okviru već prethodno započetog postupka te je "ustanovljeno je kako nije moguće zadovoljiti sve parametre kojima bi se omogućilo kvalitetno rješavanje ove buduće visokovrijedne sportske građevine i istovremeno osiguralo ispunjenje ciljanih rokova". Stoga je odlučeno pokrenuti nove izmjene DPU Gospino polje "koje na potpuno drugi način promatraju taj prostor i omogućavaju kvalitetno dugoročno i održivo rješenja s mogućim i ostvarivim vremenskim rokovima, a zemljište na kojem se planira gradnja dvorane u stopostotnom je vlasništvu grada".

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix
image

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Limitiranost sportskih prostora

Iako se iseljenje ne odnmosi na Dubrovački savez sportova, za komentar smoi zamolili glavnog tajnika saveza Alena Boškovića:- Po prirodi sam optimist i nikad nisam bio veći optimist nego sad glede izgradnje Sportske dvorane u Gospinom polju i objekta koji, nakon 1981. konačno poprima "opipljivi oblik". Sretan sam i zadovoljan što će se uskoro ispuniti snovi svih koji najviše osjećaju nedostatak prostora za treniranje dvoranskih sportova. U realizaciji velikih projekata uvijek se mogu dogoditi nepredviđene okolnosti, ali se nadam da smo svi došli do toga da se konačno riješe imovinsko-pravni odnosi koji su najveći limitirajući čimbenik izgradnje sportske infrastrukture na području Gospina polja. Daj Bože da se ovo o čemu pričamo realizira, ali je sve još tako freško da ne znamo što slijedi do završetka gradnje 2025. Dio klubova će privremeno promijeniti prostor kojeg koriste. Dubrovnik je limitiran sa sportskim prostorima i to je glavni razlog izgradnje dvorane koja će koristiti za treninge i natjecanja. Siguran da će se korisnicima prostora pomoći da se tijekom gradnje omogući rad na nekom drugom mjestu, a vjerujem da kad se sve završi da ćemo svi imati prostora za rad pa i oni koji su patili od nedostatka prostora za pripreme i natjecanja.

Na dio pitanja o tome koji se sve objekti u Gospinom polju ruše te odnosi li se to i na bivši objekt Stanice za tehnički pregled vozila koju je jedna osiguravateljska kuća kao prethodni korisnik, prepustila Gradu Dubrovniku iz resornog gradskog odljela odgovaraju:

'Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na sjednici održanoj 1. prosinca 2021. donijelo je Odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja „Športsko rekreacijskog parka Gospino polje“. Riječ je o planu koji je usvojen još 2008. godine te za koji su u trenutku njegove izrade prije 15 godina vrijedila bitno drukčija društvena, gospodarska i stručna polazišta. Već kao takvog nedvojbeno ga je potrebno izmijeniti, odnosno unaprijediti novim stručnim spoznajama i recentno izrađenim strateškim dokumentima Grada Dubrovnika. Nadalje, budući da je unutar obuhvata DPU-a prethodno izgrađeno više građevina čija namjena nije u skladu s planom, iste se sukladno odredbama za provođenje mogu zadržati do realizacije planiranih namjena.

Primarni cilj izmjena i dopuna DPU-a pokrenutih Odlukom iz prosinca 2021. bio je osigurati prostorno-planske preduvjete isključivo za izgradnju polivalentne športske dvorane kao strateškog projekta grada Dubrovnika. Stoga je u postupku izrade stručnog rješenja plana od samoga početka sudjelovalo više gradskih upravnih odjela (uz Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša kao nositelja izrade, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima, Upravni odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove, te Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje).

Inače, postupak izrade i donošenja prostornih planova strogo je reguliran odredbama Zakona o prostornom uređenju. Nakon donošenja odluke o izradi prostornog plana, nositelj izrade upućuje poziv javnopravnim tijelima za dostavu zahtjeva koje je pri izradi plana potrebno uzeti u obzir, što je i u ovom slučaju izvršeno početkom 2022. godine. Nakon pribavljenih zahtjeva javnopravnih tijela i posljedično novih spoznaja o infrastrukturnim i komunalnim ograničenjima u Gospinu polju, prethodno spomenuti upravni odjeli su zajedno sa stručnim izrađivačem razmatrali niz varijantnih rješenja budućeg plana, kao i neriješene imovinsko-pravne odnose od utjecaja na početak gradnje, odnosno realizaciju buduće dvorane na predviđenoj lokaciji uz postojeću dvoranu.

Nakon niza koordinacijskih sastanaka i razmatranja različitih varijantnih rješenja, a u odnosu na prethodne okolnosti i ograničenja, ustanovljeno je kako nije moguće postići zadovoljavajuće urbanističko rješenje u cilju skore realizacije polivalentne športske dvorane kao strateškog projekta na koji upućuju svi relevantni strateški dokumenti i stručne studije.

Stoga je zaključeno kako je započeti postupak izmjena i dopuna DPU-a potrebno obustaviti, te pokrenuti novi sveobuhvatniji postupak izmjena i dopuna DPU-a „Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje“ te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. Ovaj novi postupak pokrenut Odlukom Gradskog vijeća 11. svibnja 2022. omogućit će izradu potpuno novog prostorno-planskog (urbanističkog) rješenja Gospina polja isključivo športsko-rekreacijske namjene i nužnim pratećim sadržajima. Također će se omogućiti rekonstrukcija postojeće športske dvorane s ciljem efikasnijeg korištenja svih njezinih kapaciteta, kao i rekonstrukcija u svrhu energetske obnove. Iz ovoga je razvidno kako se na jedan potpuno drugačiji način promatra navedeni prostor, a sve kako bi se omogućilo kvalitetno dugoročno i održivo rješenje u ostvarivim vremenskim rokovima.

Nadalje, nakon što stručni izrađivač izradi novo stručno rješenje, novi će se planovi sukladno odredbama Zakona o prostornom uređenju uputiti na javnu raspravu, prilikom čega će sva zainteresirana javnost moći dostaviti svoje primjedbe i prijedloge. Po njihovu razmatranju utvrdit će se konačan prijedlog za raspravu i donošenje na Gradskom vijeću.

Usvajanjem tako izmijenjene (nove) prostorno-planske dokumentacije ostvarit će se pretpostavke za izradu projektne dokumentacije za sve planirane sadržaje u Gospinu polju, pa tako i za polivalentnu (trodijelnu) športsku dvoranu natjecateljsko-trenažnog tipa, koja će kao takva postati centralno mjesto za brojne športaše i športske klubove koji će svoje djelovanje nastaviti u prostorima koji će svojom kvalitetom i opremljenošću višestruko nadmašiti postojeće kapacitete. Osim toga, ova će dvorana u budućnosti služiti i za različite druge potrebe Grada (koncerte, kongrese, sajmove i sl.).

O dinamici i svim aktivnostima na izmjenama i dopunama prostorno-planske dokumentacije, kao i izradi projektne dokumentacije, javnost će se pravodobno izvještavati'

 

image

Vijećnik Maro Kristić 

Grad Dubrovnik

Iako sretan zbog izgradnje nove dvorane i vijećnik Maro Kristić je na Gradskom vijeću Dubrovnika s žaljenjem ukazao na to da se "mora srušiti lani izgrađena dvorana za borilačke sportove". Ipak, iz gradske su uprave podsjetili kako "što se tiče projekta Aglomeracije, kao što je rečeno na Gradskom vijeću, novim DPU-om i promjenom pozicije buduće dvorane, projekt više nije u koliziji s pumpnom stanicom koja je predviđena Aglomeracijom (što je bio slučaj s prvotnim planom). Urbanističkim rješenjem razmotrit će se različite varijante budućeg ŠRP Gospino polje a na javnu raspravu uputit će se ona najpovoljnija te će zainteresirana javnost moći davati svoje komentare i sugestije, a temeljem tog dokumenta izradit će se projekt buduće dvorane".

image

Kristijan Perak
 

Niksa Duper/Cropix

Nužnost priovremenog iseljenja dijela korisnika prostora u Goispinom polju bila je i povod da od dijela tih korisnika doznamo kako gledaju na skoro preseljenje. Tako nam je trener i potpredsjednik kluba borilačkih sportova "Gladiator" Kristian Perak rekao:- Još nemamo nikakve informacije o mogućoj promjeni prostora za vježbanje. Osobno vjerujem da ćemo, ako do toga dođe, od Grada Dubrovnika dobiti odgovarajuzći zamjenski prostor- dok je čelnik kluba bikera "Libertas Riders" Dario Dragičević ustvrdio:

image

Prostorije Moto kluba Libertas Riders

Dubrovački Vjesnik

-Prostori koje naš klub trenutačno koristi idealni su za naše potrebe. Dvorana je od ogromne važnosti za grad Dubrovnik i mislim da nikako ne treba kočiti napredak grada. Iskreno, ako budemo morali napustiti postojeći prostor, nemamo "opciju B" za novi. Za brže rješenje problema iznalaženja novog prostora kluba na određeni nas način sputava činjenica da su svi članovi kluba vezani za turizam, a sezona samo što nije počela. No, moram reći da je Mato Franković prvi gradonačelnik koji nam je u 23 godine postojanja našeg kluba omogućio da imamo svoje prostorije tako da ćemo, nadam se, na obostrano zadovoljstvo pronaći nove prostore.

image

Gospino polje

Božo Radić/cropix

Najave iz 2020. godine

Podsjetimo, u prosincu 2020. na press konferenciji javnost je upoznata kako će zahvaljujući novoj dvorani Dubrovnik dobiti mogućnost organizacije natjecanja za mnoge sportove kao i to da je cilj završiti dvoranu do pred kraj 2024. godine, odnosno nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva. Kako bi se zadovoljili svi uvjeti organizacije prvenstva, odustalo se od rješenja iz 2009. godine jer ono ne bi zadovoljilo danas tražene uvjete. Također, najavljeno je kako će dio tribina u novoj dvorani biti montažni, da će sportska površina biti veličine dva rukometna terena, te tako imati tri velika terena, računajući i teren u postojećoj dvorani, doslovno na jednom mjestu. Uz to, ispod fiksnih tribina bit će još prostora za treninge drugih sportova, pa će čak i atletika imati prostor za trening pod novim krovom- rečeno je tada novinarima.

18. svibanj 2024 18:55