StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE DUBROVNIKA

Ide se u izmjene i dopune DPUSportsko-rekreacijskog parka Gospino polje, evo što će se tamo graditi

Piše dv
24. studenog 2021. - 14:36

Na dnevnom redu Gradskog vijeća u srijedu među ostalim naći će se i izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja,,Sportsko-rekreacijskog parka Gospino polje". Među razlozima zbog kojih se taj prostorni dokument mijenja navedena je gradnja nove polivalentne sportske dvorane s pratećim klupskim sadržajima koja se planira u neposrednoj blizini postojeće sportske dvorane s kojom će biti povezana,toplom vezom",rekonstrukcija te moguće proširenje gabarita i prenamjena nekih sadržaja postojeće sportske dvorane, uređenje vanjskih igrališta za različite sportske namjene te revidiranje postojećih namjena unutar prostorne cjeline vezano za novu namjenu bivše Stanice za tehnički pregled i njeno zadržavanja u postojećim gabaritima izgradnje vanjskog i unutarnjeg bazena.

image
Sportsko-rekreacijski park Gospino polje
Grad Dubrovnik

- Na području sportskog parka Gospino polje nalazi se sportska dvorana izgrađena po projektu iz 1979. godine. Ovaj objekt zahtjeva određene modifikacije koje bi doprinijele efikasnijem i boljem korištenju svih njezinih kapaciteta. U razdoblju ad donošenja DPU,,Sportsko-rekreacijskog parka Gospino polje" u Dubrovniku do danas nije realizirana planirana trodijelna dvorana kao proširenje sadržaja postojeće sportske dvorane za koju je izrađen idejni i glavni projekt. Također nije izgrađena teniska dvorana prema planu niti je započeta bile kakva veća izgradnja. Uz novo planiranu sportsku dvoranu potrebno je opremiti i njeno neposredno okruženje koje je sad u zapuštenom stanju.

image
Nova sportska dvorana u Gospinom polju
Grad Dubrovnik

Izrađena je i idejna studija prostorno-programskih kapaciteta nove "Dvorane Gospino polje 2025 Dubrovnik" iz prosinca 2020. godine koja je nakon analize svih izmijenjenih potreba za izgradnjom univerzalne natjecateljske sportske dvorane u podrucju obuhvata dala smjernice za daljnju razradu te ce biti sastavni dio izmjena i dopuna predmetnog plana. Navedena studija sa svojima razrađenim konceptom arhitektonskog idejnog rješenja novo planirane sportske dvorane poslužiti će kao podloga i polazište za daljnje prostorno planiranje izgradnje na području sportskog parka, a u okviru prostornih datosti određenih PPU-om i GUP-om Grada Dubrovnika – stoji među ostalim u obrazloženju odluke o izmjenama tog prostornog plana.

25. travanj 2024 05:15