StoryEditorOCM
DubrovnikKEKS PAY BEZ NAKNADE

Grad Dubrovnik, Vodovod i Čistoća uveli uslugu plaćanja računa aplikacijom

Piše dv
6. svibnja 2024. - 15:31
Nova usluga za građane - plaćanje komunalnih usluga Grada te društava Vodovod i Čistoća putem KEKS Pay mobilne aplikacijeGrad Dubrovnik/

Plaćanje komunalnih usluga Grada Dubrovnika te društava Vodovod i Čistoća odnedavno je moguće putem KEKS Pay mobilne aplikacije na način da građani putem aplikacije primaju račune digitalno i plaćaju ih bez naknada.

Ova mogućnost predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinare.

‘‘Čast mi je i zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik postao dio KEKS obitelji i što ćemo našim sugrađanima olakšati plaćanje komunalnih usluga. Ono što je bitno je da to njih neće koštati ništa i nije vezano za banku. Olakšava se komunikacija što se tiče računa, vidljivo je online, lakše je praćenje. Odlučili smo se pridružiti tome jer želimo biti dostupniji i kroz ovaj online sustav. Želja nam je da se u Keks obitelj pridruže i druge tvrtke, prvenstveno Sanitat sa svojim PPK i Libertas Dubrovnik s mjesečnim pokazima, mislim da bi to bilo dobro“, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

image
Grad Dubrovnik/

Za korištenje usluge plaćanja računa bez naknade potrebno je na mobitel instalirati besplatnu aplikaciju KEKS Pay, zatim odabrati opciju „KEKS Pay režije“, pratiti jednostavne upute te dodati u aplikaciju svoju debitnu ili kreditnu karticu bilo koje banke (Visa, Mastercard®, Maestro® ili Diners Club) s koje će korisnik ubuduće plaćati pristigle račune u trenutku kada to poželi.

Korisnicima ove usluge računi ne stižu na kućnu adresu, već ih u KEKS Pay primaju digitalno i u PDF formatu, a po želji i na e-mail. Nakon plaćanja računa, potvrda o izvršenoj uplati korisnik aplikacije automatski prima na svoj na e-mail. Sve transakcije su korisnicima u KEKS Payu dostupni 11 godina, a pripadajući računi u PDF formatu najmanje dvije. U tom smislu KEKS Pay predstavlja ujedno arhivu računa koja je korisnicima uvijek dostupna, pa čak i ako deinstaliraju aplikaciju i kasnije ponovno instaliraju. Korisnik od usluge „KEKS Pay režije“ po želji može odustati u bilo kojem trenutku.

image
Grad Dubrovnik/

Uslugu je predstavio Boris Blažević, voditelj KEKS Pay tima Erste banke.

‘‘Keks Pay smo uveli prije šest godina i učinili dostupnim svim građanima. Trenutačno ga aktivno koristi preko 440.000 korisnika, od čega su oko 75% klijenti drugih banaka. Popularnosti aplikacije pridonosi i to što su za krajnjeg korisnika gotovo sve transakcije besplatne. Vezano za plaćanje režija, riječ je o inovativnoj usluzi, koju trenutačno nudi gotovo 100 različitih izdavatelja računa diljem Hrvatske. Korisnik ne plaća nikakvu naknadu, već nju plaćaju Grad, Čistoća i Vodovod‘‘, kazao je Boris Blažević, dodajući kako je najčešći komentar za aplikaciju da je KEKS Pay tako jednostavan.

Uz pojednostavljenje primanja i plaćanja računa za korisnike cilj je i što manje koristiti papir i imati što bolji ekološki otisak.

27. svibanj 2024 07:52