StoryEditorOCM
DubrovnikINVESTICIJA OD 2,1 MILIJUN EURA

Na Šipanu započeli radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava Suđurđa

Piše A.Ke.
24. svibnja 2024. - 11:19

„Ovo je iznimno bitna investicija za Vodovod jer smo obećali napraviti sve što je moguće za rješavanje problema javne odvodnje na Elafitima, a ovo je važan korak na tom putu. Sada je došao red na Šipan. Kad završimo ove radove Suđurađ će dobiti modernu kanalizacijsku mrežu na kraju koje će biti mehanički pročistač otpadnih voda“ - rekao je prigodom početka radova predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

„Riječ o zaista obimnom projektu, što najbolje ilustrira činjenica da će biti napravljeno nešto više od 800 metara mreže odvodnje te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s 2,25 kilometara ispusta, od čega će 1,75 kilometara činiti podmorski ispust, a za potrebe pročistača bit će izgrađeno i nešto više od 100 metara nove vodoopskrbne mreže, ali na kraju svega Suđurađ će dobiti čisto more i moderan sustav odvodnje koji će dugoročno služiti stanovnicima i tamošnjim posjetiteljima“ – rekao je Matušić te dodao da Vodovod tu ne staje što se tiče Elafita, jer je u tijeku izrada dokumentacije za izgradnju sustava odvodnje  Luke Šipanske i otoka Koločepa.

Izgradnja kanalizacijskog sustava Suđurđa vrijedna je 2,1 milijuna eura (s PDV-om), od čega je 80% sredstava sufinancirano iz EU fondova, a još 10% nacionalnim sredstvima, dok će preostalih 10% Vodovod financirati vlastitim sredstvima. Rok za završetak radova je srpanj 2025. godine.

14. lipanj 2024 12:36