StoryEditor
DubrovnikNA SKALINIMA ISPRED SVETOG VLAHA

FOTO/VIDEO Ptići Gundulići oprostili se od dunda Đela

3. lipnja 2019. - 17:52
Pjevači svih generacija "Malog raspjevanog Dubrovnika", ali i svi koji su odrasli s njihovim pjesmama, a nisu bili "službeno" članovi zbora, okupili su se u 13 sati na skalinima ispred Crkve sv. Vlaha i pjesmom se oprostili od dunda Đela Jusića.

Maestro Đelo Jusić utemeljitelj proslavljenog dječjeg zbora u kojem su pjevale stotine Dubrovčana preminuo je u petak u Zagrebu nakon duge i teške bolesti. Okupljanje je organizirano na društvenim mrežema, a ideje se dosjetila novinarka Ivana Mijić Vulinović koja je maestru Jusiću posvetila svoju emisiju "I to je život" na lokalnoj televiziji.

Mnoge generacije nekadašnjih pjevača, a danas već nona doveli na skaline ispred Dvora svoje unuke da vide gdje je to maestro Đelo Jusić nekoć organizirao koncert Malog raspjevanog Dubrovnika ususret otvaranju Dubrovačkih ljetih igara i gdje su oni pjevali njegove vječne hitove: Lutkicu na dar, Lulu starog kapetana, Gusar s Porporele, Lijepa naša Hrvatska, Kišobran za dvoje, Dubrovačka dječica, Ima nešto u tom ljetu, Ljulja se Grad...

Nekadašnji članovi zbora opraštaju se od dunda Đela i razmjenom starih fotografija s nastupa putem društvenih mreža, vraćaju vrijeme unazad i podsjecaju na sve ono čime ih je pišu, veliki Maestro razveseljavao, čemu ih je učio i zadužio - ne samo nas,već i generacije koje dolaze.

02. kolovoz 2021 19:10