StoryEditorOCM
DubrovnikKredit i prostor TUP-a

Farčić: ‘Nemamo još dovoljno kreativaca u našem prostoru, raspisat ćemo poziv, a za Zajednicu tehničke kulture ostavili smo najljepši prostor."

Piše DV
12. srpnja 2023. - 12:57

Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje društva UTD Ragusa d.d i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za brisanje i zasnivanje založnog prava na nekretninama društva UTD Ragusa d.d. trenutno je na raspravi. Kredit koji je već uzet lani imat će tri godine fiksnu kamatu i refinanciran je zbog rasta Euribora. Na pitanje Anite Bonačić Obradović što se sve nalazi u prostorima TUP-a, postoje li službeni elaborat o vrijednosti nekretnina, što će se točno nalaziti tamo, odgovorila je direktorica TUP-a Nikolina Farčić.

-Novi europski bauhaus predviđa sve ono o čemu smo već i ranije govorili, sjedište kulturnih i kreativnih industrija, neke prostore i ugovore zakupaca smo naslijedili i dok su oni valjani moramo ih poštovati, no nemamo dovoljno kreativaca u našim prostorima, zbog čega ćemo im uputiti i poziv. Razmišljamo o raspisivanju javnog poziva za kreativne industrije u Gradu Dubrovniku, kako bi između ostalog aplicirali na EU fondove. Govorilo se o Zajednici tehničke kulture i za njih smo ostavili najljepši prostor. Cijene prostora jesu se povećavale, a mi smo i obvezni svake tri godine raditi reviziju." - istaknula je Farčić. 

27. travanj 2024 13:06