StoryEditorOCM
DubrovnikAUDIO UREĐAJI

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik u potpunosti podržava gradsku upravu u borbi protiv buke

Piše DV
19. lipnja 2023. - 12:47

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković sastali su se danas s predstavnicima Društva turističkih vodiča Dubrovnik, Ceha vodiča Hrvatske obrtnička komore Dubrovnik i turističkih agencija na temu nove Odluke o komunalnom redu, koja propisuje da su za vođenje grupe preko 20 osoba u povijesnoj jezgri obvezni audio uređaji.

image

Sastanak s vodičima na temu audio uređaja

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Kako je pojasnila zamjenica Tepšić, odluka stupa na snagu odmah, a do 1. listopada ove godine ostavljeno je vrijeme za prilagodbu. Odgovornost za provedbu odluke je na organizatoru putovanja, koji je dužan za svoju grupu pribaviti tražene uređaje.

image

Sastanak s vodičima na temu audio uređaja

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

‘‘Sigurni smo da će primjena ove Odluke doprinijeti kvalitetnijem i jednostavnijem obavljanju posla vodiča, a ujedno i smanjenje buke u povijesnoj jezgri koja je i u dnevnim satima vrlo izražena‘‘, kazala je zamjenica Tepšić, zahvalivši se na suradnji strukovnim udrugama vodiča i agencijama u provedbi projekta Respect the City.

image

Sastanak s vodičima na temu audio uređaja

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Predsjednica Društva turističkih vodiča Dubrovnik Patricija Cvinar naglasila je da ovakvu odluku Društvo u potpunosti podržava i da većina agencija već koristi audio uređaje te da provedba u tom smislu ne bi trebala biti problem. Predstavnici turističkih agencija također su pozdravili uvođenje ove odredbe, posebno vrijeme prilagodbe koje ostavlja mogućnost pravovremene komunikacije s organizatorima putovanja i cruise kompanijama.

image

Sastanak s vodičima na temu audio uređaja

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Bilo je riječi i o dokumentu ‘Sugestije za kretanje vodiča i grupa po staroj gradskoj jezgri Dubrovnika‘, koji je sačinjen još 2019. godine u suradnji strukovnih udruga vodiča, TZ-a Dubrovnika i gradskih službi, koji za cilj ima urediti kretanje grupa po gradu kako bi se i na taj način izbjegavale gužve i koncentracija velikog broja turista na pojedinim lokacijama.

02. svibanj 2024 05:19