StoryEditorOCM
DubrovnikTREBALE SU ZA KONCERTE

Doznajemo: Trebaju li covid potvrde sudionicima ceremonije na Festu svetog Vlaha?

Piše DML
31. siječnja 2022. - 17:29

S obzirom na epidemiološku situaciju, kao i prošle godine sudjelovanje na samom euharistijskom slavlju i procesiji za Festu svetog Vlaha bit će moguće isključivo uz akreditaciju. Zainteresiranima će se omogućiti da se od utorka, 1. veljače prijave za preuzimanje akreditacije preko poveznice prijave.festa.hr ili na broj telefona 091/323-3927.

Na naš upit Dubrovačkoj biskupiji trebaju li sudionici imati covid potvrde za sudjelovanje u programu, nisu nam stigli odgovoriti istoga dana. Naime, među nekim se vjernicima razvila debata o tome treba li za sudjelovanje na misi i procesiji covid potvrda, iako to službeno nitko nije potvrdio. 

Ceremonije će se odvijati slično kao i prošle godine, kada su epidemiološke mjere također bile na snazi, ali se covid potvrde nisu tražile.

image
Dubrovačkim trombunjerima trebaju akreditacije
Jakov Prkic/Cropix

Za sve one koji Festu žele pratiti preko ekrana, valja reći da će se svečano euharistijsko slavlje, procesija i izvijanje barjaka prenositi preko mrežne stranice www.festa.hr, kao i preko drugih televizijskih i radijskih postaja.

Od jednog barjaktara saznajemo da mu nije javljeno da mora imati covid potvrdu, a da je za ulazak u prostor ispred Katedrale i Kneževa dvora potrebna akreditacija. Lani nije trebao imati covid potvrdu, a do danas mu takav uvjet nije zatražen, rekao je. Dva dana prije Kandelore to bi se već trebalo znati, mišljenja je, jer se ljudi uveliko spremaju za Festu, i to onu jubilarnu, 1050.

Sličnu tvrdnju iznio nam je i jedan trombunjer, dok nam je od drugog barjaktara potvrđeno da se ne traže covid potvrde za sudjelovanje u programu Feste svetoga Vlaha.

Za one koji žele biti u ograđenom prostoru od katedrale do Straduna, s postavljenim stolicama za vjernike, potrebna je akreditacija za koju se potrebno javiti preko e-maila ili navedenog broja telefona. Svakoj župi i samostanu u dubrovačkoj biskupiji poslana je o tome pismena obavijest.

27. travanj 2024 01:27