StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO JE, ‘KO TE PITA|

FOTO/ DESET GODINA ZARAĐIVALA NA TUĐEMU: Otkrili smo za koje stanove je Grad podnio tužbu protiv bivše djelatnice katastra!

Piše K.Filičić
31. kolovoza 2021. - 16:15

Cijelo desetljeće koristi dva gradska stana bez pravne osnove i na njima zarađuje. Ove optužbe iznio je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković odgovarajući na postavljeno vijećničko pitanje o tom slučaju. Pošao je i korak dalje pa je kazao kako je riječ o sugrađanki Dubravki Slade koja je dva gradska stana koristila u turističke svrhe i za najam na dulje vrijeme, za što nije imala nikakvo pravo. Odnosno, jedan stan je iznajmljivala strancima, drugi podstanarima. Navodno, riječ je o umirovljenoj zaposlenici dubrovačkog katastra.

- Stanovi u vlasništvu Grada Dubrovnika jedan veličine 36,19 četvornih metara nalazi se u Ulici Ilije Sarake 2 u povijesnoj jezgri, a drugi stan veličine 36,00 četvornih metara na adresi od Batale 5 – kažu u Gradskoj upravi i dodaju:

- Grad Dubrovnik je podnio vlasničku tužbu Općinskom sudu u Dubrovniku radi iseljenja i isplate. Navedeni proces je u tijeku te u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi detalje vezano za sam postupak – poručuju iz Grada.

image
Gradski stan na adresi Ilije Sarake 2
Dubrovački Vjesnik

Prema Frankovićevim riječima, do stanova je prozvana sugrađanka došla brinući o dvjema starijim osobama koje su preselile u dom za starije gdje su i umrle a ona je gradske stanove samo nastavila iznajmljivati. S obzirom da je stekla imovinsku korist, bez ikakvog prava na to Grad će, najavio je gradonačelnik, tražiti i povrat zarađenog novca u tom razdoblju na osnovu vještva koje će se provesti.

U cijelom ovom šokantnom slučaju nameće se i pitanje, zašto je trebalo punih deset godina da se ovakvo nešto otkrije odnosno kako je moguće toliko godina očito nečinjenjem nadležnih prešutno odobravati nered u (ne)upravljanju gradskom imovinom? I sam Franković medijima je kazao kako su do ovog saznanja došli kada je kroz započetu reviziju gradskog stambenog fonda i to fizičkim obilaskom nekretnina utvrđeno da 'postoji osoba koja koristi dva gradska stana bez ikakve pravne osnove, a koja je na ime preminulih osoba uplaćivala zaštićenu najamninu, dok je istovremeno stanove koristila za osobnu zaradu'. Također, rečeno je kako postoje indicije za još jednu takvu sličnu situaciju. Pitali smo Gradsku upravu zašto se ovaj spomenuti slučaj nije otkrio davno prije i kada je uopće zadnji put rađena revizija gradskih stanova? Na odgovor čekamo.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ističu kako 'Policijska uprava, za sada, nije zaprimila kaznenu prijavu Grada Dubrovnika kojom se inkriminira spomenuta osoba, niti su do jučer, odnosno do medijskih istupa g. Frankovića, raspolagali saznanjima o spomenutom'.

- Ukoliko zaprimimo kaznenu prijavu, direktno ili putem Državnog odvjetništva, sukladno važećim zakonskim propisima provest će se kriminalističko istraživanje – poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Nenamjerno smo objavili fotografije dijela zgrade na Batali a u kojem se ne nalazi apartman o kojem se piše u tekstu te se ispričavamo vlasnicima, 

07. svibanj 2024 14:12