StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Park ‘n’ Ride sustav na Pobrežju među ključnim investicijama ITU mehanizma, Javni natječaj za novu Listu prvenstva za gradske stanove, idejno rješenje za uređenje Poljane Ruđera Boškovića

Piše Grad Dubrovnik
4. studenog 2023. - 23:04

Park‘n‘ Ride sustav na području Pobrežja među ključnim investicijama ITU mehanizma

 

Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Martina Skopljaković sudjelovale su na sastanku s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem i državnom tajnicom u navedenom ministarstvu Zrinkom Raguž.

Pročelnice Brnin i Skopljaković izvijestile su ministra i državnu tajnicu o spremnosti Grada Dubrovnika za provođenje mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam). Naime, završen je postupak prioritizacije projekata koji se predlažu za financiranje putem ITU mehanizma te krajem studenoga 2023. slijedi potpisivanje Sporazuma o provedbi između Ministarstva i Grada Dubrovnika kao grada središta Urbanog područja.

image

Sastanak s ministrom Erlićem

Grad Dubrovnik

To je ključni korak u provedbi ovog programa kojim je Grad Dubrovniku te općinama Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle, na raspolaganju 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata.

Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja jedna je od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu ITU mehanizma. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt “Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza” te ulaganja u zelenu infrastrukturu, odnosno cjelovito uređenje parkova Gradac, Pile i Platana.

Sastanku su nazočili i predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Joško Cebalo te Melanija Milić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA. Razgovaralo i o provođenju drugih EU projekata na kojima kao partneri surađuju Grad Dubrovnik i Dubrovačko neretvanska županija, a među kojima je i realizaciji regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Vili Čingrija te nizu ulaganja u otoke.

 

Objavljen Javni natječaj za novu Listu prvenstva za gradske stanove

 

Grad Dubrovnik je objavio Javni natječaj za utvrđivanje Liste prvenstva za davanje u najam gradskih stanova. Ovaj natječaj ne odnosi se na projekt Dubrovačke stanogradnje već na građane Dubrovnika nižeg socijalnog statusa, žrtve obiteljskog nasilja, osobe od posebnog značenja za Grad Dubrovnik iz područja znanosti, zdravstva, kulture, športa i sl., te deficitarne profesije za koje se ocijeni da su prijeko potrebne Gradu Dubrovniku.

image

Natječaj za gradske stanove

S obzirom na protok vremena od 2018. godine, kada je prethodna Lista stupila na snagu, a uzimajući u obzir promjene socijalno-imovinskog statusa podnositelja zahtjeva, objavljuje se javni natječaj za utvrđivanje nove Liste reda prvenstva za gradske stanove prema kojoj će se dodjeljivati dostupni gradski stanovi.

 

Konačna lista reda prvenstva formira se temeljem javnog natječaja kojeg objavljuje gradonačelnik Grada Dubrovnika, a zahtjevi za uvrštenje na Listu podnose se isključivo na obrascu. Obrazac se može podignuti na šalteru pisarnice Grada Dubrovnika (Gundulićeva poljana 10, Dubrovnik) od  9:00 do 16:00 sati, te na web stranici Grada Dubrovnika – Upravni odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove.

 

Natječaj je dostupan na oglasnoj ploči Grada Dubrovnika, Pred Dvorom 1, na službenoj web stranici Grada Dubrovnika i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Dubrovnik, kao i u lokalnoj tjednoj tiskovini. Rok za podnošenje zahtjeva za davanje stanova u najam je 30 dana računajući od dana objave natječaja, odnosno obavijesti o objavi javnog natječaja u javnom glasilu.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na 15. sjednici, održanoj 12. srpnja 2023. godine donijelo je novu Odluku o najmu stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, koja je proširila kategorije stanovništva koje obuhvaća, ali i povećala razinu kontrole korištenja stanova od strane najmoprimaca. Uvjete natječaja pogledajte OVDJE.

 

Kreće izrada idejnog projekta uređenje Poljane Ruđera Boškovića

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje Poljane Ruđera Boškovića, jedinog nedovršenog i neuređenog dijela – trga unutar povijesne jezgre Dubrovnika. Zavod za obnovu Dubrovnika  sklopio je ugovor o izradi Idejnog projekta uređenja poljane ukupne površine 1053.15 metara kvadratnih  s Atelier Minerva d.o.o., kao najpovoljnijim ponuditeljem nakon provedene nabave.

image

Boškovićeva poljana

Izradi ovog projekta prethodit će izrada varijantnih idejnih rješenja te usvajanje konačnog rješenja od strane svih dionika: Grad Dubrovnik, Konzervatorski odjel, Zavod za obnovu, Dubrovačka biskupija, crkva sv. Ignacija. Projekt će obuhvatiti analizu postojećeg stanja te, kao rezultat analize, prijedlog namjene i korištenja poljane. Vrijednost ugovora je 17.375,00 eura s uključenim PDV-om, a rok izvršenja je četiri mjeseca.

 

Poljana je ogradom kamenih profiliranih oblika odvojena od baroknih skalina Uz Jezuite. Za konzervatorsko-restauratorska obnovu skalina izrađena je projekna dokumentacija, a u sljedećoj godini planirana je sanacija u njihovom izvornom obliku. 

30. travanj 2024 14:55