StoryEditorOCM
DubrovnikZASJEDA GRADSKO VIJEĆE

Boja Milan Mustać ravnateljica Dječjih vrtića do odlaska u mirovinu, Grad osniva Povjerenstvo za provedbu Strategije sporta

Piše DV
4. lipnja 2020. - 21:15
Pod Prijedlogom odluke o osnivanju  Povjerenstva za  provedbu Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018 – 2028, Marina Vučković - Matić rekla je kako je struka odradila dobar, a politika loš posao. Smatra kako je samo VK Neptun dobio sve što je potrebno, a da su svi ostali projekti čista fantazija i osnivanje povjerenstva smatra sramotnom odlukom pored velikog broja zaposlenih u gradskoj upravi. Potrebica je oštro odgovorio kako njezine tvrdnje nisu točne i da je veliki broj sportaša i sportskih organizacija dobilo dosta toga te da nije utjecao na događanja u Neptunu.

Miho Obradović pažnju je dao rokovima u kojima su se trebali započeti radovi osvrnuvši se kako postoje radovi na dvorani i novom JUG-ovom bazenu koji su trebali započeti u 2019.godini. Gradonačelnik Franković osvrnuo se na Gospino polje istaknuvši kako je izgrađen novi teren sa svom potrebnom infrastrukturom te na judo dvoranu u Mokošici te je čvrsto uvjeren kako kritike na račun Grada po pitanju sportske infrastrukture nisu opravdane. Vučković-Matić replicirala je Frankoviću tražeći objašnjenje zašto se povjerenstvo nije osnovalo prema planovima 2018.godine? Obradovića smeta to što Dubrovnik nema predstavnika u 2.HNL i smatra kako treba više ulagati u sport jer neke sredine poput Zmijavaca i Sinja imaju drugoligaše, a Dubrovnik nema.

Ivan Jelčić je skeptičan po pitanju planova u sportu i smatra kako se puno toga neće realizirati. Smeta ga što će povjerenstvo biti plaćeno jer se još ne zna koliko će posla imati. Maro Kristić mišljenja je da Dubrovnik ima katastrofalno lošu sportsku infrastrukturu s obzirom na njegovu reputaciju i da se u sport treba ulagati. Protiv povjerenstva nema ništa ali smatra kako sva igrališta i svi potezi koje će Grad poduzimati moraju imati smisla jer za njega postoje igrališta koja nemaju nikakvu svrhu i mimo svih standarda su.

Rasprava se nastavila oko točke vezane za Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja/ice Javne ustanove Dječji vrtići Dubrovnik. Potrebica je rekao kako je Odbor za izbor i imenovanja odradio sastanak uoči sjednice te je odlučeno kako se Boja Milan Mustać imenuje za novu ravnateljicu do odlaska u mirovinu. -U tijeku je formalno-pravno razdvajanje dječjih vrtića na dvije ustanove kojeg vodi gospođa Mustać. Radi se o ustanovi koja je važna za Dubrovnik te smatramo kako je potrebno aktualnoj ravnateljici produžiti mandat- rekao je Potrebica. Većinom glasova Milan Mustać je imenovana za novu/staru ravnateljicu ustanove Dječjih vrtića Dubrovnik do odlaska u mirovinu.
 
05. svibanj 2024 18:03