StoryEditorOCM
DubrovnikUSKORO OTVARANJE

Asfaltira se novi parking na Ilijinoj glavici, poznato i kolika će biti cijena sata parkiranja

Piše Anđelka Kelava
9. srpnja 2023. - 07:38

Počelo je asfaltiranje novog privatnog parkirališta na Ilijinoj glavici i ono bi po svemu sudeći uskoro trebalo biti otvoreno. Kako je nedavno izjavio vlasnik parkinga Vedran Miović, radovi kasne nekih mjesec dana, ali se očekuje skoro otvaranje. Na ovom novom, drugom po redu privatnom parkingu u Dubrovniku, biti će oko 280 mjesta. Kako je najavio vlasnik cijena sata parkinga biti će oko 3 eura, a još nije definirana cijena dnevne ili mjesečne karte kao ni to hoće li biti popusta za domaće. 

Vlasnik Miović je također istaknuo kako je projekt usklađen sa svim zahtjevima i ima svu potrebnu dokumentaciju, odgovarajući Društvu arhitekata Dubrovnika koji su imali niz primjedbi na radove na novim parkiralištima pa i na ovom na Ilijinoj glavici. 

Čini se da je cijena parkinga od 3 eura postala uobičajena na novim dubrovačkim parkiralištima.  Tako na nedavno otvorenom parkingu u Radljevića također sat parkiranja je 3 eura, a dnevna karta 40 eura. Zadržavanje do 15 minuta je besplatno, a cijena za izgubljenu kartu je 150 eura. 

Od ponedjeljka su i nove cijene na parkiralištu pored trgovine Tommy u poslovnom središtu grada. Karta za sat parkiranja poskupila je 100 posto pa će ubuduće iznositi 3 eura, a izgubljena karta košta 72 eura.  Za kupce Tommya osiguran je besplatan parking u trajanju od dva sata. 

 

25. travanj 2024 18:04