StoryEditorOCM
DubrovnikTIHO NEGODOVANJE

Antonio Bura s transparentom ispred gradske uprave poziva goste da potroše više novaca u Dubrovniku kako bi svako dijete dobilo mjesto u vrtiću: ‘Nastavit ću ukazivati na problem koji imam ja i brojni roditelji u gradu‘

Piše Dv
19. srpnja 2022. - 17:19

U Facebook grupi "Gradski kotar Grad" pojavila se fotografija našeg sugrađanina Antonija Bure koji već par jutara s transparentom prosvjeduje ispred gradske uprave. Natpis na engleskom koji drži Bura da naslutiti o čemu je riječ: "Dear guests, please if you can spend a little more money in this beautiful town so every child can go to kindergarten! Thanks a lot!" odnosno "Dragi gosti, molim vas, ako biste mogli potrošiti malo više novca u ovom lijepom gradu kako bi svako dijete moglo ići u vrtić. Hvala puno!".

Bura je za Dubrovački vjesnik otkrio što ga je ponukalo na ovaj izraz nezadovoljstva: -Prije svega želim naglasiti da ovaj moj istup nije usmjeren protiv nikoga, već za nešto što nam je svima u interesu. Pozdravljam proširenje kapaciteta vrtića i sve što Grad čini po pitanju istog, ali osobno smatram da bi svako dijete trebalo imati mjesto u vrtiću ili jaslicama čim ono ispunjava uvjete za upis. U tihi apel upustio sam se upravo iz tog razloga. Žao mi je što u turističkom gradu iznajmljivanje nije prepoznato kao status zaposlenosti prilikom bodovanja za upis u vrtić. Također, mislim i da bi u bodovanje trebalo ući mjesto boravišta u sredini i kvartu kojemu pripadate jer njemu i doprinosite. Nastavit ću sa šetnjom ispred gradske uprave u jutarnjim satima kako bih ukazao na vlastiti, a vjerujem i problem više roditelja ovoga grada-, ističe Bura.

06. svibanj 2024 12:40