StoryEditorOCM
DubrovnikDovedene kujice i štenci

Priskočili u pomoć: Dubrovački azil udomio dio pasa iz splitske horor priče

Piše dv
30. ožujka 2024. - 12:44

S obzirom da Grad Split nema registrirani azil za životinje, na apel za pomoć psima iz horor priče odazvao se dubrovački azil za pse. Sinoć su tako u sklonište dovedeni psi iz Splita koji su bili prioritet za izmještanje. Dvije kujice i četiri štenca postali su štićenici dubrovačkog azila. Jedna kujica je u visokom stupnju graviditeta i vrlo skoro očekuje se još štenaca. 

image

Dvije kujice i četiri štenca postali su štićenici dubrovačkog azila

Grad Dubrovnik/

Iz Skloništa za nezbrinute životinje Dubrovnik izražavaju zadovoljstvo što su uspjeli spasiti ove pse, no napominju kako ih je još 60 ostalo na lokaciji u Splitu, ali ih u ovom trenutku, barem dok se ne udomi dio pasa iz našeg azila i tako oslobode mjesta, ne mogu više preuzeti. Svi trenutačno surađuju i traže se najbolje opcije da se svi psi spase u što kraćem roku, ali kapaciteti u Hrvatskoj su svugdje puni.

image
Grad Dubrovnik/

I iz ovog slučaja je vidljiv problem nedostatka smještajnog kapaciteta za nezbrinute životinje te je krajnje vrijeme da jedinice lokalne samouprave, a pogotovo veliki gradovi poput Splita, krenu realizirati projekte skloništa i financirati njihov rad, kao što je to učinio Grad Dubrovnik za svoje područje.

image
Grad Dubrovnik/
image
Grad Dubrovnik/
image
Grad Dubrovnik/
03. svibanj 2024 03:14