StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoUOČI POČETKA KONFERENCIJE ‘WORK. PLACE. CULTURE‘

U Sponzi održan svečani prijem dobrodošlice za digitalne nomade

Piše DV
5. svibnja 2022. - 12:12

Uoči početka konferencije ''Work. Place. Culture.'', u srijedu je u Palači Sponza održan svečani prijem dobrodošlice za digitalne nomade i organizatore ove jedinstvene turističke inicijative koja ima za cilj unaprijediti položaj Dubrovnika i Hrvatske kao Digital Nomad Friendly odredišta.

 

Na ovom svečanom prijemu u Sponzi sudjelovali su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić, voditeljica Odjela za globalni PR Hrvatske turističke zajednice Lucijana Jerković, predstavnica agencije Saltwater Nomads Tanja Polegubić i jedan od glavnih incijatora ideje uvođenje viza za digitalne nomade, Jan de Jong.

 

U ovoj je prigodi zamjenica Tepšić izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka ove hvalevrijedne inicijative usmjerene prema privlačenju digitalnih nomada na krajnji jug Hrvatske. Kao predstavnik gradske uprave zahvalila je svim prisutnima na sjajnoj suradnji, aktivnostima i kooperaciji koji su bili osnovni preduvjet i generator uvođenja novog oblika turizma.  Zamjenica je dodala kako se Dubrovnik kroz strateški projekt “Respect the City” okrenuo odgovornom i održivom upravljanju destinacijom koja znatno utječe na kvalitetu života i rada kako stanovnika, tako i svih posjetitelja.

 

Incijator ideje uvođenje viza za digitalne nomade u Hrvatskoj Jan de Jong u svom je obraćanju naglasio kako Dubrovnik kao mala sredina pokazuje izvrsnu perspektivu i veliki interes da postane lider u stvaranju najboljih uvjeta za nomade što u budućnosti može osigurati visoko pozicioniranje cjelogodišnje destinacije, ali i daljnji razvoj ovog vida turizma. Uputio je zahvalu organizatorima konferencije ''Work. Place. Culture.'' i njihovoj otvorenosti za provođenjem projekta orjentiranog prema digitalnim nomadima.

 

Podsjetimo, konferencija  ''Work. Place. Culture.'' okupit će oko 100 sudionika iz cijeloga svijeta, s uglednim predavačima i voditeljima radionica, usmjerena prema profesionalcima koji rade na daljinu i donositeljima odluka, destinacijama, kompanijama i pružateljima usluga u ovom sektoru.

27. travanj 2024 02:32