StoryEditor
Turizam i gospodarstvoI ONI PRIORITET

Turistička zajednica grada Dubrovnika poziva privatne iznajmljivače da se prijave za cijepljenje

Piše DV
3. svibnja 2021. - 13:24
Cijepljenje turističkih djelatnika krenulo od DubrovnikaBožo Radić/cropix

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske uputilo je dopis turističkim zajednicama kako bi prikupili podatke o zainteresirim privatnim iznajmljivačima za cijepljenje. Sukladno uputi Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Dubrovnika će do srijede, 5. svibnja, do 14 sati prikupljati podatke svih privatnih iznajmljivača zainteresiranih za cijepljenje. Iznajmljivači im se mogu javiti na adresu elektroničke pošte: tic@tzdubrovnik.hr, a potrebni su sljedeći podaci: ime i prezime, datum rođenja, OIB, MBO, mjesto prebivališta, poštanski broj, broj mobitela i adresa e-pošte.

Zaprimljene baze podataka će se dostaviti nadležnim županijskim zavodima za javno zdravstvo koji će u kratkom vremenu izraditi plan cijepljenja i organizirati cijepljenje na zajedničkim punktovima za cijepljenje opće populacije ili na neki drugi prikladan način o čemu će iznajmljivači biti pravodobno obaviješteni. Termini cijepljena ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo te nadležni lokalni i područni zavodi i institucije koje provode cijepljenje, dok će mogućnost odabira određene vrste cjepiva ovisiti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja.

- Napominjemo ovim putem da je spomenuto prioritetno cijepljenje dobrovoljno i odnosi se samo na privatne iznajmljivače - priopćili su iz Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednica grada Dubrovnika.

14. svibanj 2021 21:59