StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoJoš jedan veliki projekt za renomiranu dubrovačku tvrtku

Trames potpisao ugovor za nadzor rekonstrukcije luke Ubli na otoku Lastovu

Piše dv
9. lipnja 2023. - 09:02

Dubrovački Trames, renomirana tvrtka specijalizirana za projektiranje i izgradnju infrastrukture, nizu uspješnih projekata dodala je još jedan, ovaj put na Lastovu, skrovitom biseru Jadranskog mora.

image

Potpisivanje ugovora za nadzor projekta

Dv

Projekt pod nazivom ‘Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet, Ubli’ privukao je veliku pažnju, a Tramesu je dopala čast da preuzme nadzor cjelokupnog projekta.

 

Sigurniji pomorski promet

 

Revitalizacija luke Ubli će započeti u lipnju 2023. godine, a predviđeno je da radovi traju dvije godine. Ovaj kompleksni projekt je vrijedan 7,8 milijuna eura, a financiran je sredstvima Europske unije i predstavlja značajan korak prema stvaranju moderne i funkcionalne luke.

image

Turisti će moći jednostavnije dolaziti i odlaziti s otoka,
a lokalno stanovništvo će imati veću sigurnost

Dv

Projekt obuhvaća izgradnju novog trajektnog pristaništa s privezanom obalom, produljenje postojeće obale za trajekte, uređenje kopnenih i operativnih prometnih površina te povezivanje luke s županijskom cestom Ž6230. Sve ove promjene imaju za cilj poboljšanje sigurnosti i kvalitete usluge pomorskog prometa, ali i stvaranje boljih uvjeta za lokalno stanovništvo i turiste.

 

Prednosti za domaće i turiste

 

Potpisivanje ugovora za nadzor projekta od strane Tramesa predstavlja važan korak prema ostvarenju ovih ciljeva. Tvrtka ima bogato iskustvo u realizaciji projekata u lučkoj infrastrukturi i ima tim stručnjaka koji su spremni pratiti svaki korak ove rekonstrukcije do samog završetka.

Otok Lastovo i njegova predivna priroda već su priznati kao jedno od najzaštićenijih područja u Jadranskom moru.

image

Revitalizacija luke Ubli će započeti u lipnju 2023.,
a predviđeno je da radovi traju dvije godine

Dv

Rekonstrukcija luke Ubli će dodatno poboljšati infrastrukturu otoka i stvoriti bolje uvjete za sve koji posjećuju ovo čarobno mjesto. Turisti će moći jednostavnije dolaziti i odlaziti s otoka, a lokalno stanovništvo će imati veću sigurnost i pristup naprednim prometnim rješenjima.

S približavanjem početka radova, otok Lastovo je ispunjen uzbuđenjem i nadom za budućnost.

Otočani i turisti koji su oduvijek sanjali o unaprjeđenju i modernizaciji luke Ubli uskoro će uživati u svim prednostima suvremene lučke infrastrukture. Osim kao oaza mira i tišine i skrovište za bijeg od užurbanosti suvremenog života, Lastovo je tako odsad postalo i mjesto pozornosti zbog još jednog važnog projekta - rekonstrukcije luke Ubli.

23. lipanj 2024 04:45