StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPotpisan ugovor za novi vrijedan projekt

Trames preuzima modernizaciju putničkog terminala Zračne Luke Osijek

Piše dv
29. rujna 2023. - 11:19
Potpisivanje Sporazuma za izvođenje radova na projektu Gradnja putničkog terminala Zračne luke OsijekVlado Kos/Cropix

#teamTrames je prošli tjedan potpisao novi Ugovor za projektiranje i izgradnju putničkog terminala Zračne Luke Osijek!

Ovaj projekt vrijedan 11,3 milijuna eura označava značajan korak prema modernizaciji Zračne luke Osijek i pridonosi regionalnom razvoju Hrvatske.

Tijekom 14 mjeseci trajanja radova, projekt će uključivati unutarnje uređenje zgrade, prilagodbu pravilima Schengena, rekonstrukciju fasade i izradu vanjske nadstrešnice.

Iskorak u zračnom prometu

Ovaj projekt će značajno poboljšati putničko iskustvo i potaknuti rast zračnog prometa. Putnička zgrada, izgrađena 1980. godine, sada će biti spremna za budućnost, a i za povećani broja letova, uključujući međunarodne letove. Ovaj projekt nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u gospodarski razvoj Hrvatske, a samim time ima i veliku važnost u povezivanju cijele Hrvatske i Europe s novim linijama koje će se otvoriti na osnovu ovog razvoja Zračne Luke Osijek.

Pratite nas jer ćemo vas redovito obavještavati o napretku ovog izvanrednog projekta, kažu iz Tramesa.

Sporazum o izvođenju radova na projektu gradnje putničkog terminala u četvrtak su potpisali predstavnici Zračne luke Osijek i zajednice ponuditelja, tvrtki Projektgradnja plus, Osijek-Koteks i Trames.

Projekt je vrijedan 11,3 milijuna eura s PDV-om, a rok za izvođenje radova je 14 mjeseci.

Priprema za širenje

Ovo nije prvi put da tvrtka Trames preuzima takve velike projekte. Njihovo iskustvo i stručnost u ovom sektoru prepoznato je na projektima rekonstrukcije Zračne Luke Dubrovnik i Zračne Luke Zadar, čime su stekli reputaciju pouzdanog partnera u projektima ovog opsega.

Osim što se ulaže u infrastrukturu, ovaj projekt ima i pozitivan utjecaj na gospodarski razvoj istočne Hrvatske, pružajući priliku za stvaranje novih radnih mjesta i poticanje lokalne ekonomije.

Zračna Luka Osijek se sada priprema za budućnost i širenje svojih usluga, a projekt potpisivanja ugovora označava početak procesa modernizacije. Slijedite nas kako biste bili informirani o napretku ovog izvanrednog projekta koji će povezivati Hrvatsku i Europu.

04. svibanj 2024 00:14