StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNakon ponovnog produljenja mandata

Frano Luetić progovorio o planovima u karijeri i nasljedniku na mjestu direktora Zračne luke Dubrovnik

Piše Ahmet Kalajdžić
14. veljače 2022. - 13:23

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić komentirao je danas novo produljenje direktorskog mandata na pola godine.

- Odluka je to našeg Ministarstva odnosno Skupštine zračne luke koja je održana u petak u Zagrebu, prema kojoj sam dobio produljenje mandata na najdulje 6 mjeseci mandata od Vlade. Moji planovi su da uskoro idem u mirovinu, mislim da sam je i zaslužio nakon toliko godina, još sam 1974. godine počeo raditi kao student u zračnoj luci. I nadam se da ću ovdje završiti uspješno svoju poslovnu kareijeru - kazao je Luetić.

Na pitanje zašto dosad, unatoč stečenim uvjetima nije pošao u mirovinu, odgovorio je:

- Radim svoj posao onako kako nadležni od mene traže, i  tu sam na raspolaganju. Mislim da svojim iskustvom mogu pridonijeti. Premda sam zbog specifične situacije zadnje dvije godine imao iznimno  tešku zadaću, situaciju sličnu onoj iz 1991. 1992. godine. Nadam se da ponovo neće doći do ovakve teške zadaće  zbog zveckanja oružja na granici Ukrajine i Rusije. Također i da će ova pandemija splasnuti - ustrvrdio je direktor ZL Dubrovnik. 

Na pitanje tko bi ga mogao naslijediti na rukovodećem mjestu, te je li to možda sadašnji financijski direktor Ivan Maslać, Luetić je izjavio:

- Ne odlučujem ja o tome nego naš vlasnik putem javnog natječaja - kazao je. 

Upitan o najavama za ovogodišnju turističku sezonu, Luetić je istaknuo da su svoj plan letenja za sezonu 2022. godinu već izložili: 

-Zasad nema nekih velikih odstupanja. Međutim, uvijek je situacija neizvjesna s obzirom na pandemiju i krizu u Ukrijini. Dakle, ako se ostvari sve što je planirano, mogli bismo doći na nekih 60 posto prometa iz 2019. godine. Mislim da bi to bilo izvrsno budući da će Pelješki most do tada biti završen  i ako bude sve dobro, ne treba se bojati za turističku sezonu u našoj županii - zaključio je Luetić. 

03. svibanj 2024 10:48