StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoIZBORNA SJEDNICA

Danijel Marušić novi je predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija Županijske komore Dubrovnik

Piše dv
23. ožujka 2023. - 09:39
Danijel Marušića novi je predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija Županijske komore Dubrovnik

Jučer je na izbornoj sjednici Strukovne grupe putničkih agencija Županijske komora Dubrovnik izabrano vodstvo na četvorogodišnji mandat.

Predstavnici agencija su za predsjednika izabrali Danijela Marušića iz tvrtke Dubrovnik travel d.o.o. koji je bio i dosadašnji predsjednik, a za njegove zamjenice izabrane su Željka Šandić iz tvrtke Elite travel d.o.o. i Slavica Grkeš iz tvrtke Dominium travel d.o.o., također zamjenica u prethodnom mandatu.

Nakon promene Zakona o HGK ova je Strukovna grupa nanovo oformljena i u njoj sudjeluju agencije koje imaju reguliran status članarine prema HGK.

Na sjednici je bilo riječi i o izazovima nadolazeće sezone, kretanjima na emitivnim tržištima te se posebno raspravljalo o prijedlogu Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika, koja je na javnom savjetovanju do 25. ožujka. Odluka je ocijenjena nedovoljno jasnom, pa će se kroz javno savjetovanje te direktne sastanke s Gradom Dubrovnikom pružiti konstruktivni prijedlozi koji bi olakšali rad poslovnim subjektima.

24. travanj 2024 19:26