StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoSLUŽBENO POTVRDILA

Ana Hrnić neće više biti direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika: "Vjerujem da se ipak više nikad neće ponoviti ovako teške dvije godine koju su iza mene"

Piše Silvia Rudinović
22. travnja 2022. - 11:30

"Zbog privatnih razloga odlučila sam da se neću javiti na raspisani javni natječaj za mjesto direktora Turističke zajednice grada Dubrovnika"", potvrdila nam je aktualna direktorica Ana Hrnić.

Po Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma sve turističke zajednice, uključujući i krovnu organizaciju HTZ, do lipnja moraju raspisati natječaj za nove direktore na mandat od četiri godine. Natječaj za direktorsko mjesto u TZ Dubrovnik raspisan je prije tjedan dana.

"Vrlo sam zadovoljna svojim postignućima u protekle dvije godine, koje su bile obilježene pandemijom COVID-19 i nije bilo moguće raditi i funkcionirati u normalnim okolnostima. Unatoč tome, zadovoljna sam ostvarenim. Prije svega želim istaknuti izvrsnu suradanju s Turističkim vijećem TZGD, na čelu s predsjednikom, gradonačelnikom Matom Frankovićem. Sastajali smo se izuzetno često, donosili odluke u tim teškim vremenima i vjerujem zajednički kvalitetno odgovorili na sve izazove s kojima smo se susretali. To su sve iznimni profesionalci, ali i divni ljudi i bilo mi je zadovoljstvo surađivati s njima. Unatoč teškim vremenima, krizi koja je pogodila cijeli svijet, značajnom nedostatku finacijskih sredstava, smatram da je odrađen uspješan posao. Istaknula bih, primjerice, uspostavu direktnih letova između SAD-a i Dubrovnika, naše inzistiranje na intenzivnoj promociji na tom tržištu prije uspostave istih, unatoč kritikama dijela javnosti s kojima smo bili suočeni. Vidljivost Dubrovnika na našim emitivnim tržištima bila je cijelo vrijeme jako dobra, bili smo aktivni u okviru mogućnosti, procjenjivali najbolji trenutak za poduzimanje određenih aktivnosti, što nije bilo lako u tako nepredvidivim okolnostima. Uvjerili smo se lani da smo postigli dobre rezultate čim su se stvorili uvjeti za putovanja i uspostavom zračnog prometa. Pozicionirali smo Dubrovnik kao sigurnu i kvalitetnu destinaciju i stvorili temelje za vjerujem uspješnu sezonu pred nama", kaže Hrnić.

Novoj čelnoj osobi na ovoj poziciji zaželjela je puno sreće i uspjeha: "Pred nama su i dalje izazovna vremena, ali vjerujem da se ipak više nikad neće ponoviti ovako teške dvije godine koju su iza mene i iza svih nas".

27. travanj 2024 18:27