StoryEditorOCM
KulturaNARODNA KNJIŽNICA GRAD

NAJAVA KONCERTA Sve ostalo je glazba i Tri Ardea

Piše PSD.
13. ožujka 2018. - 15:22

U sklopu međunarodne turneje Tri Ardea mlade glazbenice Ana Dolžan (violina), Selma Hrenovica (violončelo) i Zerina Šabotić (klavir) nastupit će u Dubrovniku u subotu, 17. ožujka 2018. u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, s početkom u 20 sati. Na programu su klavirski trio Ludwiga van Beethovena, rapsodija za violončelo i klavir Borisa Papandopula, koncertna poloneza Henryka Wieniawskog te klavirski trio Bedřicha Smetane.

Osim koncerta, u subotu će im se u 11 sati u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića pridružiti članice udruge Sve ostalo je glazba, Ivana Jelača i Frana Marija Vranković, te će zajedno izvesti edukativni glazbeno-scenski kolaž za srednjoškolsku publiku.
Ana Dolžan, Selma Hernovica i Zerina Šabotić u Dubrovnik dolaze nakon nastupa u Zagrebu, Mostaru i Čapljini, a po dubrovačkoj izvedbi nastavljaju koncerte u Ljubljani te Škoflji Loki. Turneja Tria Ardea dio je projekta Međunarodnog seminara klasične glazbe Ardea, kojeg su organizirali Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina (BiH), Ustanova Gallus (SLO) te dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba. Projekt je realiziran uz podršku fonda Europske unije Creative Europe, namijenjen je razvijanju mladih nadarenih glazbenika te razvoju njihove publike.

Sve projektne aktivnosti u Hrvatskoj realizira udruga Sve ostalo je glazba, u suradnji s Maticom hrvatskom u Zagrebu, udrugom za mlade Maro i Baro, Umjetničkom školom Luke Sorkočevića i Dubrovačkim knjižnicama,  uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Grada Dubrovnika.
 

25. travanj 2024 07:08