StoryEditorOCM
KulturaSVE OSTALO JE GLAZBA

Ladanjski ponedjeljci u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Piše DV
16. srpnja 2021. - 13:45

"Renesansni vrt" projekt je udruge Sve ostalo je glazba, temeljen na suvremenoj interpretaciji baštine i već tradicionalno se izvodi u ljetnikovcu Bunić Kaboga, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika te u koprodukciji s Dubrovačkom baštinom.

Ovoljetno izdanje naslovljeno "Amaryllis" donosi nekonvencionalno koncipiran program kroz intermedijalnu izvedbu, koristeći žive glazbene izvedbe repertoara koji obuhvaća široki dijapazon od renesansnih pa sve do suvremenih autora 21. stoljeća, kao i arhivske materijale kojima se kroz audio-vizualni medij ocrtavaju protagonisti dubrovačkih salona prošlosti. Polazeći od mitskog, svaka je izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju, navode organizatori u priopćenju.

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga, novo izdanje projekta Renesansni vrt izvodi se kroz četiri Ladanjska ponedjeljka: 19. i 26. srpnja, te 2. i 09. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju će u komornom ansamblu nastupiti sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Domaćin događaja je Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorice dokumentarno-vizualnih materijala su Ivana Jelača i Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a u projektu su sudjelovali i polaznici radionice M.U.Z.A. pod mentorstvom Matilde Perković.

Ulaznice za građane Republike Hrvatske su gratis, a organiziran je i prijevoz za publiku. Polasci su s Pila i autobusne stanice u Vukovarskoj ulici, nasuprot bazenu, ali isključivo uz najavu. Podaci se mogu naći na stranici udruge Sve ostalo je glazba.

Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking u neposrednoj blizini ljetnikovca.

Kapacitet gledališta je limitiran, izvedba je organizirana prema preporukama HZJZ-a uz poštivanje epidemioloških mjera te stoga nije potrebno predočenje COVID-19 potvrda.

19. travanj 2024 21:46