StoryEditorOCM
KulturaGODINA UNESCO-a

Na Kampusu se održava ‘Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta‘, sudjeluju zanimljivi govornici

Piše D. v.
15. travnja 2024. - 12:30

U sklopu Godine UNESCO-ove svjetske baštine, a povodom obilježavanja 45. obljetnice upisa povijesne jezgre Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku i Studij Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku organiziraju "Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta".

Okrugli stol održat će se u petak, 19. travnja 2024. u 18.00 sati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku na adresi Branitelja Dubrovnika 41.

image

Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta

Sudionici su Katja Bakija, Vedran Benić, Patricija Cvinar, Irena Ipšić, Slavica Stojan i Sanja Vulić, dok je moderatorica Ivana Grkeš.

Nazivi tematskih cjelina o kojima će sudionici Okruglog stola govoriti su: Književnost kao prostor izgradnje i čuvanja identiteta (Katja Bakija), Mijene živoga Grada – očima svjedoka (Vedran Benić), Uloga humanističkog nasljeđa Dubrovnika u kreiranju turističkog branda (Patricija Cvinar), Humanistički studiji u očuvanju povijesnog identiteta Dubrovnika (Irena Ipšić), Glas humanistike – moć koja čuva ljudsko iskustvo i sluti moguće putove budućnosti (Slavica Stojan) i Jezična baština kao čuvar identiteta Grada (Sanja Vulić).

24. svibanj 2024 18:31