StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKE LJETNE IGRE, SVE OSTALO JE GLAZBA I CABOGA STIFTUNG

Đir đardinom Kaboge i multimedijalni koncert „Renesansni vrt“<br />  

Piše PSD.
30. lipnja 2018. - 16:32

Projekt Renesansni vrt, koji osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba ove se godine u ljetnikovcu Bunić Kaboga ostvaruje u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a uz potporu zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika. Prva ovoljetna izvedba održana je sinoć, 29. lipnja, kao multimedijalni koncert uz vodstvo na hrvatskom i engleskom jeziku, a druga će se izvedba održati u ponedjeljak, 2. srpnja.  

Udruga Sve ostalo je glazba ovim autorskim projektom želi omogućiti publici nesvakidašnji doživljaj umjetnosti u autentičnom ambijentu dubrovačkih ljetnikovaca, a „lajtmotiv“ programa su glazbenice koje se pojavljuju kao vile, mitska bića iz legendi o Rijeci dubrovačkoj, na čijim se obalama i nalazi najveći broj ljetnikovaca. One najavljuju revitalizaciju kulturnog  života u renesansnim vrtovima, čime je svaka izvedba u okviru ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju u komornom ansamblu nastupaju sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Za vodstvo po ljetnikovcu u ulozi domaćina, Bernarda Kaboge, zadužen je Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorica dokumentarno-vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a kostime vila je posebno za projekt dizajnirala Duška Nešić Dražić.

Druga izvedba Renesansnog vrta u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održat će se u ponedjeljak, 2. srpnja s početkom u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 150 kuna dostupne su online na platformi ulaznice.hr te na blagajni Igara u Festivalskoj palači, koja od 1. srpnja radi svakim danom od 9 do 21:30 sati. Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%. U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik, organiziran je i poseban prijevoz za publiku do ljetnikovca Bunić Kaboga autobusom koji polazi s Pila u 20.30, a zaustavlja se i na autobusnoj stanici u Vukovarskoj ulici. Povratak je po završetku programa.
 

30. svibanj 2023 22:04