StoryEditorOCM
KulturaLJETO U GRUŽU

Knjige pod stablima i Večer čitanja, uz štivo za sve uzraste, glazbu, dubrovačke pisce i književne goste

Piše DV
7. srpnja 2021. - 13:22

Festival Gruž poziva na Knjige pod stablima, događaj koji će se održati 11. srpnja, u parku Luja Šoletića u Gružu, te na ''Večer čitanja: Staša Aras i Bojan Krivokapić'' 12. srpnja, u Kulturnom centru Jadran.

Kako najavljuju, u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama održat će se jednodnevno događanje ‘’Knjige pod stablima’’ s ciljem promoviranja čitanja, okupljanja i povezivanja ljubitelja čitanja, u Godini čitanja.

Pod stablima će biti knjige za sve uzraste, od klasika svjetske književnosti, preko dječjih bajki i basni, do legendarnih stripova. Knjige će se moći posuđivati i čitati. Ovo je idealna prilika za provesti mirnu nedjelju u hladovini gruškog parka, kažu organizatori. Događanje će glazbeno popratiti novonastala udruga Dubrovnik 33/45 s jazz, blues, easy listening, reggae i dub glazbom s gramofonskih ploča. U park dolaze članovi Društva dubrovačkih pisaca koji će zaokružiti cijelu priču. Književna večer s piscima počinje u 19 sati, a ulazak je slobodan za sve.

Na Večeri čitanja, 12. srpnja,u 21 sat nastupit će Staša Aras i Bojan Krivokapić. U prvom dijelu programa bit će predstavljen roman Staše Aras „Horror vacui“, koji će, nakon beogradskog (Treći Trg, 2020), doživjeti i svoje zagrebačko izdanje (Hena com, 2021). U nastavku večeri će uslijediti mini poetski maraton, unakrsno čitanje poezije: Aras&Krivokapić.

02. svibanj 2024 06:18