StoryEditorOCM
KulturaSALOČA OD ZRCALA

Dubrovački ogranak Matice hrvatske poziva na dvodevno događanje ‘O knjigama i ženama‘, predstavlja se posebna zbirka priča, a stiže Julijana Matanović

Piše Dv
1. travnja 2024. - 10:54

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku poziva sv zainteresirane na dva zanimljiva događanja pod nazivom "O knjigama i ženama".

U četvrtak, 4. travnja 2024. predstavit će se zbirka priča "Burza rada" o dvanaest spisateljica, dvanaest zanimanja, dvanaest priča iz različitih povijesnih situacija, dvanaest žena čija se prepoznatljivost u književnom svijetu uveliko razlikuje, dvanaest njih koje bi, po godini upisanoj u izvode iz knjige rođenih, jedne drugima mogle biti majke i kćeri. Priče nam donose: Danijela Crljen, Anja Šovagović Despot, Ružica Miličević, Goga Hajtić, Nada Đerek, Božica Jelušić, Iva Mirčić, Sanijela Matković, Rosi Kugli, Vlatka Poljanec, Blanka Will i (urednica) Julijana Matanović.

image

O knjigama i ženama

U petak, 5. travnja 2024. na rasporedu je posebnu književnu večer s jednom od najpoznatijih i najpriznatijih hrvatskih književnica Julijanom Matanović, koja je zamišljena kao razgovor publike i spisateljice. Govorit će se o knjigama, ženama, kulturi i umjetničkom radu – intimno, iskreno i otvoreno.

Mjesto i vrijeme održavanja: 4. i 5. travnja u 18 sati, Čitaonica Narodne knjižnice Grad.

23. svibanj 2024 07:53