StoryEditorOCM
KulturaVELIKA OBLJETNICA

DUBROVAČKA UDRUGA LIKOVNIH UMJETNIKA Mladi smo već četrdeset godina, nismo se skućili, a slike nam propadaju po garažama!

5. travnja 2019. - 20:01
Već desetljećima slikaju, stvaraju i djelima ukrašavaju zidove dubrovačkih izložbenih prostora i životne prostore Dubrovčana. Članovi su Dubrovačke udruge likovnih umjetnika koja slavi 40 godina postojanja i broji 24 aktivna člana. 

Posljednjih godina ustalile su se tematski postavi pa su tako imali izložbu „Plavo obojeno plavim“ (2017.), „Zeleno obojeno zelenim“ (2018.), „Žuto obojeno žutim“ (2018.), a izložba „Crvena obojena crvenim“ otvorena je drugoga dana travnja i može je se pogledati do 9. travnja. Također, u povodu 1047. Feste sv. Vlaha u foyeru Kazališta Marina Držića otvorili su izložbu „Orlando i sv. Vlaho“ u suradnji s Maticom iseljenika i Udrugom Festa Dubrovnik.

Članovi Nedjeljka Gligor, Miroslav Miro Stamatović, Nikola Nino Dubčić, Zlata Lučev-Perović, Valter Kožul, Vedran Grabovac i Dubravka Rathman pod dojmom su zbog značajne 40. obljetnice postojanja Dubrovačke udruge likovnih umjetnika, a što su točno rekli, možete pročitati u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika...  

26. travanj 2024 19:27