StoryEditorOCM
KulturaU Lazaretima

Dubrovačka baština organizira promociju zbirke poezije Ane Soldo ‘Pala s kruške‘

Piše dv
27. studenog 2023. - 11:19

U organizaciji Dubrovačke baštine, u četvrtak, 30. studenog u 18:30 u II. lađi Lazareta održat će se promocija zbirke poezije Ane Soldo "Pala s kruške". Uz autoricu, zbirku će predstaviti Boris Njavro, Marlena Ćukteraš i Jure Miloš. Moderator promocije bit će Helena Brajković.

Ana Soldo piše poeziju visoke emocionalnosti trenutno reagirajući na poticaje iz života: ljepotu prirode, drage ljude, smijeh, radost, ali i tugu i razočaranje. Njezini su stihovi često meditacija osamljenog lirskog subjekta suočenog s prirodnim elementima, šumom, morem, zemljom istovremeno okrenutom onostranom. Književni rad Ane Soldo odlikuje snažna zavičajnost i povezanost s poviješću i tradicijom rodne Hercegovine.

Ana Soldo se rodila u Trebinju 1981., a odrasla je i obrazovala se u Ravnom i Neumu. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a nakon diplome, radila je kao nastavnica hrvatskog jezika. Od 2009. do 2018. godine bila je zaposlena na mjestu ravnateljice Javnog poduzeća Vjetrenica, a nakon toga djeluje na mjestu pomoćnice ravnatelja za planiranje razvitka i upravljanje razvitkom i opće poslove u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. Pisanjem poezije i kratke proze bavi se od djetinjstva i za svoj rad nagrađena je književnim nagradama Stopama pobijenih i Tomica Penavić - moja prva knjiga Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg. Živi i radi u Širokom Brijegu.

27. travanj 2024 21:38