StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTOPLINSKI VALOVI |

VRIJEME NASTAVLJA U ISTOM TONU Za dubrovačko područje od ponedjeljka žuti meteoalarm zbog vrućina, pogledajte hoće li biti osvježenja

Piše DV
27. lipnja 2021. - 20:57

Stanka između dvaju toplinskih valova neće dugo potrajati, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Već za ponedjeljak najavljuju porast najviše dnevne temperature za nekoliko stupnjeva. BIt će sunčano i vruće, poslijepodne u unutrašnjosti uz malo oblaka. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana duž obale ponegdje i umjeren jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka na početku novog tjedna na Jadranu će biti između 19 i 23, a najviša dnevna između 30 i 35 stupnjeva, predviđaju iz DHMZ-a. Meteorolozi su zbog visokih temperatura izdali žuti meteoalarm za središnju Hrvatsku, Rijeku i Kvarner te za dubrovačko područje.

Od ponedjeljka uz pritjecanje vrlo toplog zraka s juga i jugozapada, očekuje nas novi toplinski val s temperaturom zraka sredinom tjedna mjestimice i iznad 35 stupnjeva. Tako će, primjerice, sredinom tjedna u Zagrebu i Slavonskom Brodu temperature dosezati i 37 stupnjeva. Padalina nema u tjednoj prognozi, a na dubrovačkom bi području temperature u drugoj polovici tjedna trebale pasti ispod 30 Celzija.

image
Sljedeći tjedan u Dubrovniku će proteći u znaku ozbiljnih vrućina
DHMZ
02. svibanj 2024 10:01