StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDubrovačkom timu povjereno trasiranje budućnosti Splita

Trames nadzire gradnju Tehnološkog parka u Dračevcu

Piše dv
11. studenog 2022. - 11:34

Izgradnja i opremanje središnjeg objekta Tehnološkog parka Split te razvoj zone Tehnološkog parka Split Dračevac naziv je dvaju velikih projekata koji se realiziraju na splitskom području. Na mjestu objekta bivše vojarne Sveti Križ na Dračevcu gradit će se centralna zgrada Centra za razvoj visokih tehnologija i inovacija. Projekti su sufinancirani bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije. Sigurno da je posebna čast sudjelovati u projektima koji svojom izgradnjom mijenjaju budućnost jednog grada, projekt izgradnje Tehnološkog Parka u Splitu - Dračevac, je jedan takav projekt, a #teamTRAMES je tu da nadzire cijelu izgradnju ovog projekta.

Prije par mjeseci krenula je izgradnja prve faze u kojoj će se izgraditi centralni objekt ovog Tehnološkog parka. Grad Split ovom izgradnjom će privući visoko tehnološke kompanije i moderne industrije a nakon izgradnje samo prve faze očekivano je oko 1500 zaposlenika, a otvorilo bi se i 400 novih radnih mjesta koja bi strukom bila takva da bi više od 94 posto činili zaposlenici više i visoke stručne spreme. Ovom izgradnjom Split se pozicionira ne samo kao turistička destinacija, nego kao mjesto za visoku tehnologiju.

Centralni objekt Tehnološkog parka će nakon rekonstrukcije i nadogradnje, te završnog uređenja i opremanja imati neto površinu od 17,5 tisuća četvornih metara te će u njemu biti smješteno 5,9 tisuća četvornih metara ureda, 460 metara četvornih co-working prostora, 697 metara četvornih inkubacijskih ureda, 858 četvornih metara konferencijskog prostora, 3 laboratorija za visoke tehnologije te popratni sadržaji za zaposlenike kao što su restoran/menza i kafić, prostor za čuvanje djece i fitnes centar.

Izgradnja centralne zgrade trebala bi biti dovršena do kraja 2023. godine, a ukupni iznos za izgradnju prve faze je 166 miliona kuna.

23. lipanj 2024 04:39