StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsramotna poruka

Pravobraniteljica će kazneno prijaviti Pernara zbog riječi upućenih zambijskoj policiji; ‘To može biti jako opasno‘

Piše Vijesti SD
13. veljače 2023. - 13:26

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić danas će predati kaznenu prijavu protiv Ivana Pernara, bivšeg saborskog zastupnika koji je pisao zambijskoj policiji vezano uz slučaj uhićenih Hrvata, doznaje Danas.hr.

Pernar se u ponedjeljak oglasio i na svom Facebook profilu te je poručio da će kazneno prijaviti i Višnju Ljubičić i Sandru Benčić zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja.

"Detaljno ću objasniti zašto to činim, pozvani su svi mediji i građani kojima je stalo do istine", poručio je.

Evo sramotne poruke koja je iz Hrvatske stigla policiji Zambije, širi je Pernar! ‘Ubit će ih, molim te Ivane prestani‘

Podsjetimo, Pernar ne krije da se javio zambijskoj policiji vezano za slučaj uhićenih Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom.

"Jedan od njih tvrdi da je usvojio dijete u DR Kongo, iako je transrodan. Koliko ja razumijem, DR Kongo ne dopušta transrodnim osobama posvajanje djece. Budući da je ta osoba transrodna kako je mogla legalno usvojiti dijete u DR Kongu?", pisao je ovo Ivan Pernar zambijskoj policiji.

Takav čin ima elemente prekršajnog djela uznemiravanja i prema Zakonu o ravnopravnosti spolova i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Ako se dokaže i motiv mržnja prema transrodnim osobama, odnosno elementi kaznenog djela zločina iz mržnje članak 325. Kaznenog zakona… Mi se ikad nismo libili pokretanja prekršajnih ni kaznenih prijava", rekla je ranije pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

"S obzirom na ono što znamo iz Zakonodavstva i Zambije i Konga, ta situacija može biti izuzetno i jako opasna jer je to zabranjeno u njihovom zakonodavstvu i tu se kreću presude i to smrtne kazne", rekla je za Danas.hr Lovorka Marinović, stručnjakinja za problematiku trgovanja ljudima i djecom.

19. travanj 2024 13:54