StoryEditorOCM
DubrovnikPOSTIZBORNI SUSRETI

Franković trefio Pernara na dubrovačkom aerodromu, o čemu li su ćakulali? Možda je Ava bila tema razgovora...

Piše G. B.
18. travnja 2024. - 15:33

Iako izbornim rezultatima ni izdaleka ne konkurira za saborsku fotelju, a kamoli za neki ozbiljan koalicijski ‘ulov‘, Ivan Pernar privlači pozornost gdje god se pojavi. Zaustavio se tako danas u zgradi Zračne luke Ruđera Boškovića u ćakuli s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

O čemu su pripovijedali novi stari saborski zastupnik HDZ-a i Pernar svjedoci nisu mogli čuti, pa ih je većina pretpostavila da su bistrili rasplet parlamentarnih izbora na kojima HDZ slavi pobjedu, a lista Stranke Ivana Pernara u X. Izbornoj jedinici glasove broji sitno.

Izborna noć pokazala je kako je reality-zvijezda Ava Karabatić, druga na Pernarovoj listi u X. Izbornoj jedinici, osvojila naklonost skromnih 508 birača, daleko ispod praga za Sabor a opet više od pojedinih ministara vladajuće stranke.

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je uoči izbora obilazio dvorišta srednjih škola i pokušao pridobiti naklonost učenika, bio je prvi na listi u VI. izbornoj jedinici i u zavrpnici utrke ugrabio 1699 glasova, što ga je udaljilo od zastupničkih apetita. Tko zna, možda mu je plan povratak na Peskariju gdje se u toplijem dijelu godine bavio prodajom brodskih izleta...

01. svibanj 2024 08:39