StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJohn Barrowman

Potreseni američki glumac svjedočio užasu u Berlinu: ‘Puno tijela leži uokolo... Situacija je loša, ljudi‘

Piše dv
8. lipnja 2022. - 13:39

Američki glumac John Barrowman našao se u blizini nesreće koja se pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima danas dogodila u Berlinu. Podsjetimo, jedan automobil zaletio se u gomilu pri čemu je prema prvim podacima jedna osoba poginula, a najmanje osam osoba je ozlijeđeno, priopćila je policija. Kako je nadalje objavila, vozač vozila marke Renault je uhićen.

Vidno potreseni Barrowman je nakon nesreće uzeo mobitel u ruke i snimio i na Twitteru objavio nekoliko videa u kojima objašnjava što se dogodilo u Berlinu.

- Situacija je dosta loša, ljudi. Ima mnogo policije, tijelo žrtve leži nasred ulice, a s druge strane možete vidjeti hitne službe kako pomažu žrtvama. Ima dosta ozlijeđenih. Vozač automobila se sjurio niz pločnik, vratio na ulicu gdje je udario jednu osobu pa se ponovno vratio na pločnik i ondje prošao kroz veliku skupinu ljudi koji su bili na terasi kafića. Potom se zabio u izlog trgovine, rekao je u jednom obraćanju Barrowman.

Foto: Duge cijevi na ulicama Berlina! Vozilom se zaletio među prolaznike, deseci ozlijeđenih, ima i mrtvih! Napadač pokušao pobjeći, ali je savladan; U blizini je i poprište krvavog napada iz 2016. godine...

Iako za to zasad nema dokaza, glumac je u prvom tweetu napisao kako misli da je svjedočio terorističkom napadu.

- Puno tijela leži posvuda. Vidjeli smo automobil koji je sletio niz cestu i završio u izlogu koji pokriva tri gradska bloka. Prilično je užasno. Iza nas je policija, dolaze i drugi policijski automobili. Dolaze helikopteri. Ovo je loše. Ovo je ozbiljno, jer ima više smrtnih slučajeva. U tom području su stotine hitnih službi, blokiraju gradski blok za gradskim blokom, opisao je Barrowman.

Nesreća se dogodila oko 10.30 ujutro na uglu Kurfürstendamma i Rankestraßea kada je automobil marke Renault naglo skrenuo prema pločniku i zabio se u parfumeriju Douglas. Thilo Cablitz, glasnogovornik berlinske policije, rekao je da je još uvijek nejasno je li se dogodila nesreća ili se vozač namjerno zabio među prolaznike.

Policija pod punom spremom, naoružana dugim cijevima, osigurava područje.

 

02. svibanj 2024 05:20