StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKaos u Njemačkoj

Foto: Duge cijevi na ulicama Berlina! Vozilom se zaletio među prolaznike, deseci ozlijeđenih, ima i mrtvih! Napadač pokušao pobjeći, ali je savladan; U blizini je i poprište krvavog napada iz 2016. godine...

Piše dv
8. lipnja 2022. - 12:17

Kako javlja Sky News, danas je u Berlinu došlo do incidenta u kojem je zasad nepoznato vozilo naletjelo na skupinu građana, pri čemu je ozlijeđeno oko 30 ljudi. Prema riječima svjedoka, kako prenosi Sky News, napadač je pokušao pobjeći, ali je savladan i uhićen. Automobil je ostao u izlogu robne kuće. Vatrogasna je služba priopćila da je u incidentu ozlijeđeno oko 30 osoba. 

Bild javlja kako je najmanje jedna osoba poginula, donosi Slobodna Dalmacija.  Petero ljudi je u životnoj opasnosti, a troje je teže ozlijeđeno, izjavio je glasnogovornik berlinskih vatrogasaca. Ima dosta lakše ozlijeđenih, a među njima je i vozač. Prema zasad nepotvrđenim informacijama, vozač je njemački državljanin.

Nesreća se dogodila oko 10.30 ujutro na uglu Kurfürstendamma i Rankestraßea kada je automobil marke Renault Clio naglo skrenuo prema pločniku i zabio se u parfumeriju Douglas. Thilo Cablitz, glasnogovornik berlinske policije, rekao je da je još uvijek nejasno je li se dogodila nesreća ili se vozač namjerno zabio među prolaznike. 

Policija pod punom spremom osigurava područje na kojem se dogodio incident, a na licu mjesta je i vatrogasna postrojba sa 60 vatrogasaca. Nejasno je li incident rezultat nesreće ili je vozač namjerno uletio u gomilu, rekao je glasnogovornik berlinske policije Martin Dams.

Nedaleko je Breitscheidplatz, u glavnoj trgovačkoj četvrti, poprište napada na Božićnom sajmu 2016. u kojem je ubijeno 11 ljudi.

 

 

30. travanj 2024 21:07