StoryEditorOCM

Pogledajte kožu žene koja je radila 40 godina na suncu, samo je noge pokrivala, usporedba je šokirala i liječnicu

Piše dv
17. kolovoza 2023. - 16:34

Žena koja je 40 godina radila na otvorenom otkriva brutalne posljedice po njenu kožu - bez kreme za sunčanje njena koža je postala izborana, jako loše izgleda.

Dr. Aleksandra Brown je dermatologinja i na TikToku je podijelila snimku neimenovane žene u bolničkoj haljini. Ruke pacijentice imale su tamnu boju i smeđe mrlje nakon godina izlaganja suncu - oštar kontrast njezinim blijedim nogama koje nikada nisu vidjele sunca.

@draleksandrabrown Next time you see a dermatologist covered in sunscreen and SPF clothing, it’s because we see this every day.  #sundamage #dermatologist #tan #farming #cemeteryworker #gardening #tanarms #ruralmedicine #sunscreenviral #fy ♬ #WIPEITDOWN - BMW KENNY

‘Radila je vani 40 godina, ali je uvijek nosila duge hlače‘, objasnila je liječnica.

‘Sljedeći put kad vidite dermatologa prekrivenog kremom za sunčanje i SPF odjećom, to je zato što to vidimo svaki dan.‘

Video dr. Browna koji otvara oči o posljedicama pretjeranog sunčanja pregledan je 5,6 milijuna puta i dobio je više od 1200 komentara otkad je objavljen prošlog tjedna.

image

Tik Tok

image

Tik Tok

Kreme za sunčanje treba nanositi i tijekom zime, bez obzira bilo oblačno ili sunčano vrijeme.

‘Ovo je sjajan usporedni video koji ljudima pokazuje kako oštećenja od sunca mogu izgledati u konačnici‘, komentirala je jedna osoba.

image

Tik Tok

‘Počeo sam nositi duge sunčane rukavice, SPF 80, šešir i suncobran‘, dodao je drugi. ‘

Drugi su govorili o članovima svojih obitelji koji imaju slična oštećenja od sunca.

‘Moj tata je poljoprivrednik pa je vani svaki dan‘, objasnio je jedan korisnik. ‘Ruke su super preplanule, ali kad obuče kratke hlače, razlika je golema između kože njegovih nogu i ruku!‘

‘Točno takav je moj tata!! Radio je vani toliko dugo da je trajno preplanuo od oštećenja od sunca‘, odgovorio je netko drugi.

‘Radim u bolnici s većinom starijih ljudi. A ovo stalno vidim‘, dodao je drugi. ‘Ruke su im opečene, ali noge nisu. Nosite SPF svaki dan!!‘

image

Tik Tok

27. travanj 2024 19:31