StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetISPADIMA NEMA KRAJA

Nova provokacija ratnog zločinca Vojislava Šešelja: ‘Dubrovnik je po svemu srpski, a zločine po Dubrovniku su činili Hercegovci katolici...‘

Piše Dv
16. kolovoza 2022. - 13:01

Gostujući u emisiji "Novo jutro" srpske voditeljice Jovane Jeremić, ratni zločinac Vojislav Šešelj obrušio se na LGBT zajednicu u Srbiji i srpsku premijerku Anu Brnabić.

- Glavne ustaše su bile među Srbima katolicima, u Hercegovini, u Lici, u Bosni, u Slavoniji... To su glavne ustaše bile. Ja znam po primjeru Dubrovnika. Nijedan pravi Dubrovčanin, starosjedilac, nije se tako otvoreno priklanjao ustaškom pokretu. Zločine po Dubrovniku su činili Hercegovci katolici, ne može se to reći za Anu Brnabić, posebno zato što joj je djed bio partizan. Kako to da se njoj kaže?" - kazao je Šešelj te dodao:

- No nisu ni svi Srbi katolici zločinci. Bilo je milijun Srba katolika koji su se izjašnjavali kao Srbi, a ima ih i danas. Dubrovčani su svi bili takvi. Izlazio je dnevni list 'Dubrovnik' Srba katolika, izlazio je i list 'Srđ' Srba katolika. Mi smo planirali objaviti reprint svih brojeva lista 'Dubrovnik' i lista 'Srđ' da svjedočimo da je Dubrovnik po svemu srpski, naveo je.

19. travanj 2024 18:00