StoryEditor
Hrvatska i svijetIZRAZI PODRŠKE |

NAČELNICI BOŽO LASIĆ I SILVIO NARDELLI Šef PGP Gruda Matko Klarić je postizao odlične rezultate u radu, protivimo se medijskom linču

Piše dv
24. siječnja 2021. - 14:05
Dvojica načelnika pohvalno su se izrazila o radu rukovoditelja PGP Gruda Matka KlarićaBožo Lasić/FB

Na svom Facebook profilu konavoski načelnik Božo Lasić objavio je poruku potpore rukovoditelju Postaje granične policije Gruda Matku Klariću kojega se tereti za seksualno zlostavljanje četiriju službenica policije. U izrazima podrške Lasića je podupro kolega iz Župe dubrovačke, načelnik Silvio Nardelli.

- Kao načelnici dviju najjužnijih hrvatskih općina, osjećamo se pozvani reagirati na napise o mogućim nedjelima načelnika Postaje granične policije Gruda, gospodina Matka Klarića jer je suradnja s policijom dio našega svakodnevnog rada.

Iz svoga iskustva možemo svjedočiti da je Matko Klarić kao načelnik PGP Gruda postizao odlične rezultate u svom radu, a značajan je njegov doprinos u Vijeću za prevenciju kriminaliteta.

Podsjećamo na to da je u Republici Hrvatskoj presumpcija nevinosti jedno od temeljnih zakonskih načela i ovakav medijski linč sigurno neće doprinijeti rješenju pitanja je li Klarić kriv. Stoga se, ne ulazeći u predmet istrage i istinitost navoda koji mu se stavljaju na teret, protivimo medijskom linču jer za sada nema službene potvrde krivnje ili osude za ono za što ga se optužuje. Ako mu se dokaže krivnja, morat će snositi posljedice.

Međutim, dok se to ne dokaže, a poštujući slobodu medija, apeliramo u ime svakoga slobodnog čovjeka u Republici Hrvatskoj, Konavlima i Župi dubrovačkoj na poštovanje ljudskoga dostojanstva, navode načelnici Konavala i Župe dubrovačke Božo Lasić i
Silvio Nardelli.

Podsjetimo, disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova RH sutra će odlučivati o sudbini aktualnog rukovoditelja Postaje granične policije Gruda Matka Klarića kojega se tereti za seksualno uznemiravanje četiriju policijskih službenica i diskriminatorno ponašanje prema službenicima u više navrata. Potvrde li se navodi o povredi službene dužnosti, izgledna je Klarićeva suspenzija.

07. svibanj 2021 05:33